avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensia de invaliditate gradul III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensia de invaliditate gradul III

Perioada de pensionare medicala grad III se considera vechime?Adica anii de pensionare completeteaza stagiul necesar pentru pensionarea definitiva si cum?Cate sase luni pentru fiecare an?Va rog sa aveti ingaduinta cu mine dar nu stapanesc deloc nici domeniul nici termenii si va multumesc.De fapt chiar acum realizez ca am formulat gresit.E vorba de completarea stagiului necesar pentru trecerea la etapa nerevizuibila a pensiei medicale.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
bellefille, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:07, 22 Iulie 2011
Pensia de invaliditate nu confera nici un stagiu, cu conditia ca in perioada respectiva sa prestati activitate, fiind grad 3 aveti acest drept, ceea ce trebuie sa stiti insa este ca atunci cand veti indeplini conditiile de varsta si stagiu minim, veti trece la pensie pentru limita de varsta.
Va multumesc.Pana la indeplinirea conditiilor de pensionare definitiva,persoana este revizuita medical in fiecare an.Stiu ca de la un moment dat acest lucru nu mai este necesar.Probabil este vorba tot de indeplinirea unor conditii.Care ar fi acestea?

Este stagiu asimilat si intra numai in calculul pensiei la limita de varsta,nu si in stagiul complet de cotizare cerut de lege pentru ca pensionarul de invaliditate sa devina nerevizuibil.
Legea 263/2010
Art. 3
j) perioade asimilate — perioadele pentru care nu s-au datorat sau platit contributii de asigurari sociale si care sunt asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii;
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
Art. 79
(1) Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;
b) au implinit varstele standard de pensionare prevazute de prezenta lege;
c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate grad 2 catalina mera catalina mera Sunt nascuta pe 27.10.1955. Stagiul de cotizare realizat efectic e de 29 ani si 3 luni la care cred ca se adauga perioada necontributiva in care am urmat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila padurariucornel padurariucornel Buna ziua. Tatal meu este nascut pe data de 29.05.1951. Are 32 ani si 6 luni lucrati efectiv cu carnet de munca. Beneficiaza de pensie de invaliditate, gradul ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate revizuibila n1a9t5a6 n1a9t5a6 buna ziua.sunt nascuta in ianuarie 1956,stagiu de cotizare 31 ani . sunt pensionata gradul ii de invaliditate si trebuie sa merg la revizie la comisia de ... (vezi toată discuția)