avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraM123

Activitate AlexandraM123

Buna ziua,

Am achizitionat in 2023 un apartament la parterul unui bloc, ce are un balcon construit pe baza unei autorizatii emise de primarie in 1995.
Autorizatia nu a fost respectata in totalitate deoarece vechii propietari au construit balconul mai lat cu 30cm, motiv pentru care un vecin binevoitor a facut toate demersurile la primarie pentru a obtine demolarea balconului. In 2020 s-a dat o dispozitie de primar prin care se solicita demolarea balconului deoarece nu se respecta proiectia balcoanelor superioare, dispozitie despre care la momentul achizitiei nu am fost infromati si ne-a fost ascuns acest lucru.
Doresc sa cer in instanta anularea dispozitiei de primar deoarece am fost cumparator de buna credinta, nu am stiut de aceste probleme, iar dispozitia respectiva este adresata vechiului proprietar.
De asemenea, mentionez si faptul ca pe dizpozitie se precizeaza faptul ca balconul are iesire in exterior si panouri de policarbonat, insa la momentul achizitiei si cel actual acele panouri si iesire nu mai exista, practic situatia actuala nu mai este in conformitate cu cea din dispozitie.
Credeti ca as putea obtine anularea dispozitiei?
Buna ziua.

Am achiziționat un apartament la parterul unul bloc din Brașov. Acesta are un balcon construit in 2005, pe baza unei autorizații din anul 1995.
Din cate am înțeles de la vechii proprietari, terenul pe care a fost construit întregul bloc a fost al vecinului care are și casa in fata blocului, in ultimii ani acesta a reușit să primească drept de proprietate pentru gradina blocului care era spațiul comun, și susține că terenul pe care este construit balconul este tot al lui și amenință că balconul va fi demolat deoarece "autorizația de construcție ar fi falsa".
Menționez că imobilul a fost achiziționat prin credit bancar iar atât banca cât și notarul au verificat toate actele.

La momentul achiziției notarul ne-a spus că balconul nu va putea fi demolat, acesta fapta, reprezentând caz penal daca se incearca orice fel de demolare din partea vecinului.

Menționez și ca balconul nu este intabulat încă, vom înainte toate demersurile cat mai repede posibil. Intrebarea mea este, până la intabularea balconului, exista vreo șansă legală ca vecinul sa obțină drept de demolare a balconului?
Va mulțumesc!