avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare anulare dispozitie primar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare anulare dispozitie primar

Buna ziua,

Am achizitionat in 2023 un apartament la parterul unui bloc, ce are un balcon construit pe baza unei autorizatii emise de primarie in 1995.
Autorizatia nu a fost respectata in totalitate deoarece vechii propietari au construit balconul mai lat cu 30cm, motiv pentru care un vecin binevoitor a facut toate demersurile la primarie pentru a obtine demolarea balconului. In 2020 s-a dat o dispozitie de primar prin care se solicita demolarea balconului deoarece nu se respecta proiectia balcoanelor superioare, dispozitie despre care la momentul achizitiei nu am fost infromati si ne-a fost ascuns acest lucru.
Doresc sa cer in instanta anularea dispozitiei de primar deoarece am fost cumparator de buna credinta, nu am stiut de aceste probleme, iar dispozitia respectiva este adresata vechiului proprietar.
De asemenea, mentionez si faptul ca pe dizpozitie se precizeaza faptul ca balconul are iesire in exterior si panouri de policarbonat, insa la momentul achizitiei si cel actual acele panouri si iesire nu mai exista, practic situatia actuala nu mai este in conformitate cu cea din dispozitie.
Credeti ca as putea obtine anularea dispozitiei?

Alte discuții în legătură

Balcon parter fără autorizatie Salapa Salapa În 2004 am cumpărat un apartament la parter cu balcon construit de vechiul proprietar! Menționez ca balconul depășește și linia balconului de deasupra! ... (vezi toată discuția)
Acoperire fara autorizatie balcon in bloc nou yna13 yna13 Am achizitionat un apartament la parter in bloc nou. Terasa apartamentului mea este mai lunga cu 2,50 m si mai lata cu 50 cm fata de balcoanele apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Cum pot demola balcoanele ilegale ale vecinilor ? DeduMar DeduMar Buna ziua! Blocul în care locuiesc, face unghi de 90* cu blocul alăturat iar în spatele blocurilor vecinii de la parter și-au închis de mai mulți ani ... (vezi toată discuția)