avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Balcon parter fără autorizatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Balcon parter fără autorizatie

În 2004 am cumpărat un apartament la parter cu balcon construit de vechiul proprietar! Menționez ca balconul depășește și linia balconului de deasupra! Acum Primăria a început-o operațiune de verificare a Autorizațiilor de Construire pentru aceste balcoane și de amendare! Eu acum doi ani am verificat la taxe și impozite și am văzut ca balconul nu era trecut la teren și l-am trecut și pe acesta la impozit! Vreau sa întreb :Pot suferi eu consecințele pe ceva ce nu am făcut eu? Eu as vrea sa întru și în legalitate dar cică sa se respecte aliniamentul? Pot contesta în instanta amenda?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:54, 8 Februarie 2018
Bineinteles ca amenda poate fi contestata. Daca se va aplica sanctiunea amenzii, aceasta se va aplica posesorului/proprietarului actual, pentru ca, se are in vedere momentul constatarii si corelativ persoana posesoare la momentul constatarii.
Va trebui sa modificati proiectul balconului tinand cont de aliniament pentru a obtine autorizatie de ctie. de al primarie. In caz contrar puteti primi dispozitie de demolare de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! probleme balcon construit la parter - posibil abuz politia locala iulian1986 iulian1986 In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ... (vezi toată discuția)
Demolare balcon - se poate sau nu ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua, De curand s-a intamplat ca un vecin de la etajul 4 sa se ia de toata lumea de la parter cu privire la balcoanele construite de acestia. El ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie balcon - modalitati de contestare andreea.a andreea.a Locuiesc la etajul I al unui bloc. Individul de la parter si-a construit, in urma cu aproximativ 15 ani, un balcon de-a lungul intregii bucatarii si ... (vezi toată discuția)