avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am achiziționat un apartament la parterul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am achiziționat un apartament la parterul unul bloc ...

Buna ziua.

Am achiziționat un apartament la parterul unul bloc din Brașov. Acesta are un balcon construit in 2005, pe baza unei autorizații din anul 1995.
Din cate am înțeles de la vechii proprietari, terenul pe care a fost construit întregul bloc a fost al vecinului care are și casa in fata blocului, in ultimii ani acesta a reușit să primească drept de proprietate pentru gradina blocului care era spațiul comun, și susține că terenul pe care este construit balconul este tot al lui și amenință că balconul va fi demolat deoarece "autorizația de construcție ar fi falsa".
Menționez că imobilul a fost achiziționat prin credit bancar iar atât banca cât și notarul au verificat toate actele.

La momentul achiziției notarul ne-a spus că balconul nu va putea fi demolat, acesta fapta, reprezentând caz penal daca se incearca orice fel de demolare din partea vecinului.

Menționez și ca balconul nu este intabulat încă, vom înainte toate demersurile cat mai repede posibil. Intrebarea mea este, până la intabularea balconului, exista vreo șansă legală ca vecinul sa obțină drept de demolare a balconului?
Va mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Solicitare anulare dispozitie primar AlexandraM123 AlexandraM123 Buna ziua, Am achizitionat in 2023 un apartament la parterul unui bloc, ce are un balcon construit pe baza unei autorizatii emise de primarie in 1995. ... (vezi toată discuția)
Balcon construit fara autorizatie Danlucian Danlucian Buna ziua, Sunt în procesul de a achiziționa un apartament la parterul unui bloc, iar fostul proprietar a construit un balcon exact sub balconul de ... (vezi toată discuția)
Demolare balcon - se poate sau nu ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua, De curand s-a intamplat ca un vecin de la etajul 4 sa se ia de toata lumea de la parter cu privire la balcoanele construite de acestia. El ... (vezi toată discuția)