avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Balcon construit fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Balcon construit fara autorizatie

Buna ziua,

Sunt în procesul de a achiziționa un apartament la parterul unui bloc, iar fostul proprietar a construit un balcon exact sub balconul de deasupra(este un fel de logie), bineînțeles fără aprobări, fără nici un act emis de vreo entitate(pe barba lui). Deoarece apartamentul o sa fie achiziționat prin credit bancar, a venit un evaluator care a trecut în raport existenta unui balcon care e extra-tabular. Juristul băncii mi-a trecut în opinia legala ca am 6 luni sa îl trec în CF. Credeți ca am vreo șansă sa îl înscriu în CF și sa îmi rezolv problema cu banca? Știți ce amenda risc dacă ma reclama cineva la primărie înainte sa rezolv problema?

Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:55, 20 Octombrie 2016
Nu veti putea intabula balconul fara autorizatie de constructie. Daca e construit de fosti proprietarii , luati doua declaratii notariale de la doi vecini pe acest aspect si nu veti pati nimic.
Nu veti putea obtine acordul din partea bancii si a fondului de garantare in conditiile in care exista diferente intre extrasul de carte funciara si situatia reala
Singura varianta ar fi ca actualul proprietar sa desfasoare demersuri pentru intrarea in legalitate,respectiv realizare proiect tehnic,solicitare autorizatie constructie,certificat de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cautam sa inchidem balconul apartamentului in care ... Clarify11201 Clarify11201 Buna ziua, Cautam sa inchidem balconul apartamentului in care locuim si ne-ar fi de mare ajutor un sfat. Contextul este urmatorul: - Apartamentul nostru este ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon Ancaaaaaaa Ancaaaaaaa Buna ziua, Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia ... (vezi toată discuția)