avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate mirela4512

Activitate mirela4512

Buna seara, am facut un proces pentru a obtine 1/3 dintr-un apartament. Mi s-a cerut de la judecatorie sa precizez valoarea bunului pentru care se calculeaza taxa de timbru. Taxa de timbru a fost calculata la 27000 lei. Intrebarea este, trebuie sa platesc eu toata taxa sau doar o treime ? Pârâții trebuie sa plateasca diferenta ?
La dezbaterea succesiunii dupa un testament olograf cu mostenitori nerezervatari. Testamentul este facut in favoarea unuia dintre mostenitori. Unul dintre mostenitorii nerezervatari a afirma in procesul verbal facut la notar ca nu recunoaste scrisul si semnatura acestui testament olograf, dar afirma ca cunoaste scrisul si semnatura testatorului din alte surse. Cel care contesta este obligat sa aduca inscrisurile la care face referinta in vederea expertizarii sau poate fi contestat numai pe baza afirmatiilor verbale? Poate notarul sa aleaga orice expert grafolog pentru expertiza sau trebuie tras la sorti din lista oficiala de fata cu toti (unii experti sunt angajati pentru urmatoarele luni) si ? Poate notarul sa mearga mai departe cu succesiunea daca exista o expertiza grafoscopica care valideaza testamentul olograf ?

Atasez articolul pe care l-am gasit. Ma refer la punctul c din art. nr 107.
(4) Notarul public va dispune efectuarea unei expertize grafoscopice atunci când:
a) succesibilii înlăturaţi de la moştenire, deşi citaţi, nu se prezintă;
b) succesibilii declară că nu cunosc scriitura defunctului;
c) succesibilii contestă scriitura defunctului, aducând probe în acest sens;
d) defunctul nu are moştenitori legali.