Buna ziua,am citit mai sus si m-am gandit ca poate ma puteti ajuta si pe mine.Situatia este urmatoarea :ieri 10.02.2009 seful sotului meu i-a spus ca de astazi va fi in concediu fara plata 1 luna de zile iar dupa aceea vor mai discuta.Sotul meu nu a fost de acord si a cerut disponibilizarea deoarece firma nu este intr-o situatie prea buna si ne asteptam sa intre in procedura de faliment in luna martie sau cat de curand.Sotul meu primeste de obicei salariul pe data de 15 ale luni pentru luna anterioara.Salariul lunii ianuarie urma sa-l primeasca pe 15.02.2009.Astazi seful lui i-a comunicat ca nu-si va mai primi nici un salariu si daca nu-i convine sa-l dea in judecata.Ce putem face in acest caz si ce ne sfatuiti dumneavoastra sa facem.Sotul meu s-a dus astazi la serviciu doar ca sa predea masina de serviciu si telefonul.
Buna ziua , va rog mult daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema:beneficiez de optiunea 85% din veniturile pe ultimele 12 luni si in cazul in care a 12-a luna am fost tot in CIC pt primul copil.
Am inteles ca legea intra in vigoare la 01.01.2009 dar in cazul in care voi naste in luna august2009(voi avea 11 luni de cand m-am intors la serviciu din concediul de ingrijire copil si am realizat venituri impozabile)cum mi se va calcula indemnizatia de crestere copil, voi putea opta pt 85% din venit sau voi primi suma fixa 600ron pt ca nu am indeplinit conditia de 12luni .Multumesc anticipat pt raspuns
Sunt mamica unei fetite de 2 ani m-am intors la serviciu in 15septembrie 2008, anul viitor as dori sa mai fac un copil,cand ar trebui sa nasc ca sa am dreptul la cei 85% din venit.Mentionez ca am stat acasa cu fetita 2 ani iar inainte am realizat venituri impozabile la aceeasi firma la care lucrez si acum timp de 4 ani.Multumesc