avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan_22

Activitate Stefan_22

Teava de gaz nu reprezinta o magistrala ci o simpla teava care face legatura intre bransamentul de la strada ( pus la limita de proprietate ) si locuinta unde sunt alimentati consumatorii . Ca in cazul tevilor de alimentare de pe scarile blocului . La case asa se fac alimentarile , tevile se amplaseaza pe garduri , case , etc . Eu am ales varianta de a o monta pe stalpi de sustinere si cat mai aproape de limita de proprietate asa cum apare in proiectul tehnic de executie a lucrarii , proiect aprobat de operatorul de distributie. Cand a fost facut lucrarea nu a fost nevoie de acordul vecinului . Acum dupa 18 ani l-a gasit nebuneala si invoca codul civil prin care imi cere sa mut teava la distanta de cel putin 60 de cm . Vroiam sa stiu daca utilitatile se supun acelui articol care ma obliga ce vrea el . Multumesc
Teava respectiva reprezinta alimentarea locuintei . Lucrarea a fost facuta de o firma agreata de operatorul de distributie cu 18 ani in urma in baza unui proiect tehnic care a fost respectat intocmai , Acum vecinul care se invecineaza cu mine pe latura pe unde este amplasata teava m-a somat sa-mi mut teava la 60 cm de limita de proprietate asa cum este specificat in codul civil iar daca nu o fac o sa o ceara prin instanta .
Teava de gaz amplasata la o distanta de aproximativ 10 cm fata de limita de proprietate , pusa pe piloni de sustinere la semiinaltime se incadreaza la dispozitiile art. 612 cv care specifica ca distantela minima de executare de lucrari , constructii sau plantatii este de 60 cm ?
Trei ferestre de lumina facute fara autorizatie pe un perete care este edificat pe linia de hotar .Imobilul respectiv a fost construit in jurul anului 2000 ,avand autorizatie de constructie iar in documentatia tehnica a autorizatiei nu sunt prevazute ferestre pe acel perete . Nu s-a facut receptia finala a lucrarii in teremenul legal iar dupa 16 ani au incheiat un acord de mediere cu primaria , acord audentificat la un notar public , acord care sa le ateste constructia respectiva pentru a reusi intabularea la OCPI .dar repet autorizatia nu prevede ferestrepe acel perete .
S-a cerut prin instanta desfiintarea acelor ferestre invocanduse art.615 C civ dar instanta a respins aceasta cerere prin hotarare definitiva invocand faptul ca imobilul a primit receptia finala de la serviciul autorizari din cadrul primariei edificarea constructiei facanduse legal .
Mai pot invoca in instanta art. 616 C civ prin care sa-l oblig pe proprietar sa schimbe ferestrele de vedere in ferestre de lumina ? Sau alta cale legala de urmat pentru a-mi fi respectata intimitatea .
Am o hotarare definitiva de granituire data de instanta acum un an si jumatate care a fost pusa in executare de catre un executor judecatoresc care a masurat si marcat prin intarusare hotarul dintre proprietatile aflate in litigiu . Vecinul cu care sunt in conflict mi-a trimis o notificare printr-un avocat prin care i-mi solicita refacerea liniei de hotar dintre proprietati conform inscrisurilor din evidentele OCPI cu amenintarea ca va deschide o noua actiune in instanta prin care sa fiu obligat la ce bazaconii cere el .
Hotararea judecatoreasca nu isi mai are efectul , nu se mai respecta ce a dispus un judecator , nu este definitiva asa cum a dispus instanta de judecata ca nu mai inteleg nimic . Nemultumirile vecinului fac ca sa se faca un nou proces de granituire ?
Multumesc pentru raspunsuri .
Buna ziua
Vecinul m-a dat in judecata avand ca obiect o granituire , S-a dat o hotarare definitiva care stabileste linia de hotar , hotarare ce a fost pusa in aplicare de un executor judecatoresc care in urma masuratorilor conform raportului de expertiza cadastrala omologat de instanta a stabilit prin intarusare linia de hotar . Vecinul este in continuare nemultumit negand decizia instantei si mai nou si-a modificat cartea funciara nerespectand hotararea judecatoreasca privind linia de hotar si acum vrea sa-si faca gard amplasat conform modificarilor din cartea funciara . Tin sa mentionez ca instanta specifica in hotararea definitiva ca , cartile funciare nu se vor modifica .
Ce masuri legale pot lua impotriva lui ? Pot face o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti , tulburare de posesie prin stramutarea semnelor de hotar si fals in inscrisuri ?
Multumesc pentru ajutor .