avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fotografiat si filmat proprietate privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fotografiat si filmat proprietate privata

Buna ziua , m-a confrunt cu o situatie neplacuta si anume , am un vecin care imi fotografiaza si filmeaza cu ajutorul telefonului mobil interiorul curtii . Are un geam ce are vedere spre curtea mea si cand il apuca pandaliile incepe sa -mi considere proprietatea studiou de filmare . Am montata si o camera de supraveghere strict a proprietatii mele si am inclusiv filmari care demonstreaza ce face individul asta .
Cum ma sfatuiti sa procedez ca sa-l linistesc fiindca nu mi se pare normal ca cineva sa-mi filmeze sau pozeze proprietatea , nu stiu ce nebunii ar putea face cu imaginile preluate de la mine din curte . Se incadreaza in vreun articol de lege care ii interzice acest lucru ? Organele competente pot lua masuri impotriva lui ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri .
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
Stefan_22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Bratu , Avocat 16:59, 23 Februarie 2025
Da, puteti depune plangere la politie pentru infractiunea de violare vietii private.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul ma hartuieste si ma filmeaza Darcleu Darcleu Buna ziua, de 4 ani s-a mutat o familie langa noi. Au inceput cu procese pentru pamant, ne-au trimis sanepidul pentru cocina de porci,controale pentru fosa ... (vezi toată discuția)
Hartuire camere de supraveghere irina1981 irina1981 BUNA ZIUA! MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA CU UN SFAT? Un vecin de-al meu si-a montat camere de supraveghere anul trecut 2015, in septembrie, de atunci una ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere proprietatea vecinului sore sore Buna ziua, locuiesc la curte si de ceva timp, vecina mea si-a montat un sistem de supraveghere video. problema este ca a montat-o de asa natura incat nu ... (vezi toată discuția)