Subiect: prima de vacanta neacordata
in urma cu citeva zile angajatilor de la societatea la care lucrez le-au fost platite primele de vacanta neacordate pe anii2005,2006,2007 in urma unei hotariri judecatoresti, pe care au obtinut-o sindicatele,in urma unui proces cu administratia.Eu nu am beneficiat de aceste drepturi deoarece din martie 2008 m-.am retras din sindicat.IN situatia mea nu mai este nici un salariat ,societatea avind 3500 de angajati. Desi in hotarire se specifica ca angajatorul este obligat la plata sumelor doar membrilor de sindicat cum pot beneficia si eu de aceasta hotarire
in baza unei hotariri A trebuie sa restituie suma primita pe autoturism si B sarestituie autoturismul. A deschide dosar de executare pentru recuperarea autoturismului se deplaseaza impreuna cu executorul la domiciliu lui B dar acesta refuza sa iasa la executor desi era acasa.la scurt timp B a decedat. Dupa un an apare un mostenitor din partea lui B deschide dosar de executare silita,. Ce poate sa faca A avind in vedere ca de la data vinzarii au trecut trei ani si ceva si "autoturismul" a devenit un morman de fiare vechi?
in urma cu citeva zile angajatilor de la societatea la care lucrez le-au fost platite primele de vacanta neacordate pe anii2005,2006,2007 in urma unei hotariri judecatoresti, pe care au obtinut-o sindicatele,in urma unui proces cu administratia.Eu nu am beneficiat de aceste drepturi deoarece din martie 2008 m-.am retras din sindicat.IN situatia mea nu mai este nici un salariat ,societatea avind 3500 de angajati. Desi in hotarire se specifica ca angajatorul este obligat la plata sumelor doar membrilor de sindicat cum pot beneficia si eu de aceasta hotarire,pot invoca art 2 3 din CCM unic la nivel national :3) La angajare si la stabilirea drepturilor individuale, angajatorii vor respecta dispozitiile legale in vigoare privind aplicarea principiului egalitatii de tratament fata de toti salariatii, fara discriminari pe baza de criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala.