avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Activitate molnarakos

Activitate molnarakos

Multumesc!
Daca puteti sa-mi indicati si articolul din Cod fiscal va rog.
Pe de alta parte emitentul facturii va fi amendat, i se calculeaza penalitati?
Buna Ziua!

Facturarea cu TVA a unor servicii care potrivit art 141 alin1 lit a Cod fiscal sunt scutite de TVA ce consecinte are. In cazul unui control de la fisc acestia ce pot sa dispuna?.
Mentionez ca avem un contract incheiat, noi fiind prestatorii, in care contravaloarea este prevazut cu TVA.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Reprezentativitate sindicat
Multumesc pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Reprezentativitate sindicat
Da, dar este reprezentativ in conditiile legii 130/1996, privind contractul colectiv de munca?
Potrivit ecestei legi reprezentativitatea se constata de instanta. Intrebarea este, daca reprezentativitatea sindicatului judetean se poate considera si reprezentativitate la nivel de unitate?
Buna Ziua!

In conditiile in care o parte din angajatii societatii s-au inscris intr-un sindicat judetean, acest sindicat poate fi considerat ca sindicat reprezentativ la nivel de unitate?
Mentionez ca au prezentat statutul sindicatului judetean, deci nu au constituit ei o orgenizatie sindicala conform legii 54/2003.

Multumesc!
Mersi
Buna ziua!

In caz de concediere pentru abater disciplinara, trebuie emis o decizie, separat pentru aplicarea sanctiunii disciplinare de desfacera contractului de munca, si separat pentru concediere? Sau e suficient, numai decizia de concediere, care sa contina cele prevazute la art 268. Codul muncii?

Va multumesc !
Răspuns la discuția Somaj ,,tehnic''
Am si eu o intrebare.

In cazul in care societatea decide intreruperea temporara a activitatii, somaj tehnic, trebuie obligatoriu sa si suspende Contractele individuale de munca a salariatilor implicati sau are numai posibilitatea sa o faca?

Multumesc !
Răspuns la discuția Unde platesc taxa de timbru?
Deci la OP, la beneficiar figureaza Ministerul Finantelor?
Buna Ziua!

Societatea la care lucrez are sediul in Tusnad Bai, Jud Harghita. Avem un proces la Tribunalul Harghita la care trebuie sa achitam taxa judiciara de timbru.
Intrebarea me este, daca trebuie/pot sa platesc taxa de timbru la Tusnad Bai, sau pot sa o fac numai/si la resedinta de judet, Miercurea Ciuc? Asta in conditiile in care art 19 (2)din legea 146/1997 spune ca:
" (2) Persoanele juridice plătesc taxele judiciare de timbru în numerar sau prin virament, în contul bugetului de stat, la unitatea trezoreriei statului în raza căreia îşi au sediul fiscal"