avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Facturarea cu TVA a unor servicii scutite de TVA. ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Facturarea cu TVA a unor servicii scutite de TVA. Consecinte.

Buna Ziua!

Facturarea cu TVA a unor servicii care potrivit art 141 alin1 lit a Cod fiscal sunt scutite de TVA ce consecinte are. In cazul unui control de la fisc acestia ce pot sa dispuna?.
Mentionez ca avem un contract incheiat, noi fiind prestatorii, in care contravaloarea este prevazut cu TVA.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 00:18, 15 Aprilie 2010
molnarakos a scris:

Buna Ziua!

Facturarea cu TVA a unor servicii care potrivit art 141 alin1 lit a Cod fiscal sunt scutite de TVA ce consecinte are. In cazul unui control de la fisc acestia ce pot sa dispuna?.
Mentionez ca avem un contract incheiat, noi fiind prestatorii, in care contravaloarea este prevazut cu TVA.

Va multumesc!

Conform codului fiscal facturile care au inscris tva in mod eronat, operatiunea fiind scutita, se storneaza si primitorul nu are dreptul la deducerea tva-ului.
Multumesc!
Daca puteti sa-mi indicati si articolul din Cod fiscal va rog.
Pe de alta parte emitentul facturii va fi amendat, i se calculeaza penalitati?
Punctul 40 din Normele Metodologice la Cod Fiscal
" 40. (1) Cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 141 alin. (3) din Codul fiscal, persoanele impozabile nu pot aplica taxarea pentru operaţiunile scutite prevăzute de art. 141 din Codul fiscal. Dacă o persoană impozabilă a facturat în mod eronat cu taxă livrări de bunuri şi sau prestări de servicii scutite conform art. 141 din Codul fiscal, este obligată să storneze facturile emise în conformitate cu prevederile art. 159 din Codul fiscal. Beneficiarii unor astfel de operaţiuni nu au dreptul de deducere sau de rambursare a taxei aplicate în mod eronat pentru o astfel de operaţiune scutită. Aceştia trebuie să solicite furnizorului/prestatorului stornarea facturii cu taxă şi emiterea unei noi facturi fără taxă. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prorata!! mirela harpes mirela harpes Am urmatoarea situatie:din luna martie 2010 la soc. com la care lucrez a inervenit o activitate care conf. codului fiscal este scutita de tva; sincer recunosc ... (vezi toată discuția)
Scutit sau nu de tva levantica levantica buna ziua, imi puteti spune va rog daca achizitia unui teren aferent unui apartament aflat in administrarea consiliului local este sau nu cu tva? care este ... (vezi toată discuția)
Compensare dividende cu un imobil (teren) Lulica Lulica Buna ziua As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in 2007 am cumparat un teren pe societate. Societatea are 2 asociati care au de ridicat dividende din ... (vezi toată discuția)