Buna ziua!
Am fost angajat la o multinațională timp de puțin mai bine de 1 an .
In contractul individual de munca pe lângă salariu și tichetele de masă era prevăzut și un bonus de 2400 Ron care conform acordului trebuia acordat în două tranșe a câte 1200 Ron prima la 6 luni iar cea de doua la împlinirea unui an de contract.
Ajuns in luna a 5a de contract mi s a comunicat că nu mi se mai oferă acel bonus deoarece compania este pe pierdere și nu își poate permite costuri suplimentare.
Ulterior am intrat în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate și spre deosebire de anumiți colegi nu am semnat actul adițional prin care eram practic constrâns să renunț la acel bonus.
Întrebarea mea este următoarea:
Se poate acționa compania in judecată?
Este considerat acesta un litigiu de munca?
Intr o situație similară chiar daca suma nu este mare este considerată acțiunea în instanță rentabila având în vedere că presupune anumite costuri(cheltuieli avocățești,etc)sau as putea inclusiv cere despăgubiri în care sa includ cheltuielile sus menționate și eventual să cer o dobânda reprezentând penalități pentru întârzierea platii sumei respective ?
Mulțumesc anticipat
O zi buna!
Va multumesc perntru raspuns!
Referitor la aceasta situatie "Firma poate incheia (nu este obligatoriu) asigurari pentru accidente cu o fiirma de asigurari pentru un numar de salariati ... (nenominalizati). In cazul producerii unui eveniment ca cel mentionat de dvs., firma incaseaza prima de asigurare si de multe ori uita sa o dea urmasilor victimei"
Considerati ca se poate cere in instanta verificarea firmei pentru a se vedea daca au incasat sau nu vreo asigurare de pe urma decesului fratelui meu?
Poate avea o asemenea actiune castig de cauza?
Multumesc!
Buna ziua.
In data de 30 martie fratele meu sofer de tir se afla la o incarcare in localitatea Messanger din Franta
In cursul dupa amiezii respective a fost gasit decedat in curtea fabricii iar in data in care va scriu au fost trimise deja actele in tara pentru a se incadra situatia ca accident de munca.
Ceea ce as dori sa stiu pentru ca nimeni nu a reusit sa mi clarifice aceste aspecte sunt urmatoarele:
1-avand in vedere ca atat marfa era asigurata cat si camionul(polita RCA) find in timpul muncii despagubirea se face doar din partea statului roman sau angajatorul este obligat sa notifice firma de asigurare a camionului?
2-angajatorul ne-a comunicat ca legislatia nu i obliga sa le faca soferilor asigurare de viata prin urmare nu are cum sa ofere vreo despagubire familiei,este acest lucru adevarat avand in vedere ca discutam de activitate desfasurata pe teritoriul Uniunii Europene ?
Multumesc Anticipat