avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am fost angajat la o multinațională timp ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am fost angajat la o multinațională timp de puțin ...

Buna ziua!
Am fost angajat la o multinațională timp de puțin mai bine de 1 an .
In contractul individual de munca pe lângă salariu și tichetele de masă era prevăzut și un bonus de 2400 Ron care conform acordului trebuia acordat în două tranșe a câte 1200 Ron prima la 6 luni iar cea de doua la împlinirea unui an de contract.
Ajuns in luna a 5a de contract mi s a comunicat că nu mi se mai oferă acel bonus deoarece compania este pe pierdere și nu își poate permite costuri suplimentare.
Ulterior am intrat în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate și spre deosebire de anumiți colegi nu am semnat actul adițional prin care eram practic constrâns să renunț la acel bonus.
Întrebarea mea este următoarea:
Se poate acționa compania in judecată?
Este considerat acesta un litigiu de munca?
Intr o situație similară chiar daca suma nu este mare este considerată acțiunea în instanță rentabila având în vedere că presupune anumite costuri(cheltuieli avocățești,etc)sau as putea inclusiv cere despăgubiri în care sa includ cheltuielile sus menționate și eventual să cer o dobânda reprezentând penalități pentru întârzierea platii sumei respective ?
Mulțumesc anticipat
O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
Andrei1908, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 10 Ianuarie 2024
Este litigiu de munca, dar nu putem sa va spunem noi daca este rentabila sau nu actiunea in instanta....sunui avocat difera ..evaluati situatia in functie de onorariul cerut si decideti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi banesti cristian.turturean cristian.turturean Lucrez in domeniu retail la o companie multinationala. Semestrial se calculeaza contul profit /pierderi iar in cazul in care esti pe profit acesti bani ti se ... (vezi toată discuția)
Taxa pt evacuare tolerat mona.iv mona.iv Buna ziua ! Intrebarea mea este urmatoarea : in cazul unei actiuni de evacuare a fostului sot , tolerat in ap. propr. mea personala , ce cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Procedura arbitrala Tepuse Delia Tepuse Delia Buna ziua, Am inteles de la avocatul nostru ca procedura arbitrala este mai rapida, insa mai costisitoare, fiind vorba de taxe administrative plus ... (vezi toată discuția)