avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Procedura arbitrala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Procedura arbitrala

Buna ziua,

Am inteles de la avocatul nostru ca procedura arbitrala este mai rapida, insa mai costisitoare, fiind vorba de taxe administrative plus onorarii de arbitru, plata integrala a administrarii probelor, plata comunicarilor prin curierat etc.

o As vrea sa stiu unde pot verifica cuantumul taxelor arbitrale pentru un litigiu , onorariile celor 3 arbitri si costul comunicarilor actelor de procedura . De asmenea daca trebuie suportate inclusiv cheltuielile legate de transportul arbitrilor.

Care este nivelul taxelor si onorariilor pentru un litigiu avand ca obiect suma de 33.000 Ron ?

De asemenea ma intereseaza care este termenul de solutionare a litigiului in procedura arbitrala si daca dupa pronuntarea hotararii, aceasta poate fi atacata in instanta judecatoreasca cu cerere in anulare.

Delia Tepuse


Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:51, 25 Septembrie 2010
Daca in contractul comercial ajuns in litigiu se prevede modalitatea solutionarii diferendului pe procedura arbitrala, va fi necesara urmarea acestei proceduri.
Pt. costuri, interesati-va la camera de Comert unde se va judeca viitorul litigiu, despre onorariile arbitrilor, etc.
Perioada de judecata nu trebuie sa depaseasca 6 luni si, da, dupa comunicarea hotararii arbitrale, partea nemultumita poate sa o atace in instanta, printr-o actiune in anulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare litigii: tribunal sau curtea de arbitraj a reg. comertului brebone brebone Buna ziua, Comunitatea dvs. online cred ca este singura in masura sa ma lamureasca asupra unei zvonistici pe care o intalnesc de ceva vreme cu privire la ... (vezi toată discuția)
Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)
Arbitraj comercial alina_cj alina_cj Buna ziua, As dori un astfel de contract (vezi toată discuția)