Buna ziua !
Intrebarea mea este urmatoarea : in cazul unei actiuni de evacuare a fostului sot , tolerat in ap. propr. mea personala , ce cheltuieli de judecata exista ?
Mi s-a spus ca , pe langa onorariul avocatului , taxa de timbru (in val de 20 RON) , si inca un timbru judiciar (10 RON) , ar trebui sa platesc si o "taxa de barou"(?) (1200 RON) , aici n-am inteles despre ce e vorba...
Exista vreo taxa ce se stabileste in functie de valoarea apartamentului din care se doreste evacuarea , sau alta cheltuiala ,care se calculeaza in functie de valoarea proprietatii , in asemenea actiuni judecatoresti ? Sau ce cheltuieli ar putea acoperi o asemenea suma in cazul unei astfel de actiuni?
In afara de onorariul stabilit de comun acord de dv. si de avocatul pe care l-ati alers sa va asiste in cauza nu pot fi stabilite prin contractul de asistenta juridica decit alte cheltuieli legate de desfasurarea procesului, in nici un caz o taxa de barou, cred ca suma stabilita este de fapt onorariul avocatului, dar poate fi foarte bine si un onorariu de succes in caz care rezolva favorabil litigiu si aveti cistig de cauza. Oricum taxa de timbru, onorariu de avocat le puteti solicita cu titlu de cheltuieli de judecata in proces.
Multumesc pt raspuns !
suma de 1200 ron nu mi-a fost prezentata ca onorariu , acesta fiind stabilit separat . deci , cheltuielile de judecata , in caz de evacuare , sunt : onorariu (negociabil) + taxa de timbru (20 ron) +timbru judiciar? ( nu includ aici plata executorului judecatoresc )
Onorariu...
niki_
Spuneti-mi va rog frumos cam cat este onorariul unui avocat [aproximativ]pentru un proces civil ,Va multumesc...Doresc sa-mi recuperez banii dati pana acum in ... (vezi toată discuția)