Spuneti-mi va rog frumos cam cat este onorariul unui avocat [aproximativ]pentru un proces civil ,Va multumesc...Doresc sa-mi recuperez banii dati pana acum in locul imprumutatului [adica rata de 2 ani 30000 ron si as dorii s-a stiu cam ce onorariu are un avocat.Am girat pe un prieten ipotecandu-mi eu casa ca s-a scoata bani de la banca [mentionez nu sant codebitor],iar persoana in cauza a refuzat sa-si plateasca ratele de 2 ani eu platind in locul lui pentru a nu-mi lua casa banca,decirecuperare creante,Multumesc
Probabil o actiune in pretentii. Timbrati initial cu taxa judiciara 8 ron si timbru judiciar 0,3 ron dupa care instanta va va pune in vedere sa timbrati la valoare.
Daca nu aveti posibilitatea materiala de a achita taxa, solicitati instantei scutire totala, partiala sau esalonare conf. OUG 51/2008.
Succes.
Onorariul avocatului este negociabil. Depinde de complexitatea procesului precum si de alte aspecte pe care le veti discuta cu avocatul pe care doriti sa-l angajati.
nu sunt tarife prestabilite pt onorarii, acestea se vor negocia individual in functie de complexitatea procesului. de asemenea aveti in vedere faptul ca acest onorariu avocatului si taxele de timbru se vor recupera de la parat cu titlul de cheltuieli de judecata :P