avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Taxa expertiza imobiliara instanta
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Taxa expertiza imobiliara instanta

buna ziua.
va rog daca se poate sa imi spuneti cat costa o expertiza imobiliara pentru o ac cesiune imobiliara.instanta stabileste expertul ? imi spune si suma de plata ? acesta suma se poate schimba ulterior de catre expert?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:34, 20 Iunie 2013
Instanta desemneaza un expert stabilind si un onorariu proviziroriu care poate varia in functie de complexitatea lucrarii.In general o expertiza costa intre 800 si 1200 ron,expertul putand sa solicite dupa efectuarea lucrarii o majorare a onorarului prezentand si argumente.
multumesc frumos. fata de suma initiala se poate cere mult peste ? adica la cat se poate ajunge la final ? eu trebuie sa fac imprumut pt taxa timbru si pt expert si sa stiu cam de ce suma voi avea nevoie. daca nu imi acorda instanta acesta accesiune imobiliara toate taxele pe care le platesc raman la stat ? adica nu le mai recuperez?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
tinaa, utilizator
Pentru stabilirea taxei de timbru puteti prezenta instantei o adresa de la directia taxe si impozite din primarie, in care se trece valoarea de impozitare a imobilului.
La incredintarea expertizei de catre instanta, se nominalizeaza expertul (il puteti propune dvs. si daca este acceptat de partea adversa, va fi cel desemnat), se stabilesc obiectivele expertizei la care trebuie sa raspunda expertul si se fixeaza un onorariu provizoriu.
O data cu depunerea raportului de expertiza, expertul depune si o cerere de onorariu definitiv si un decont de cheltuieli. Onorariul cerut si decontul de cheltuieli sunt in functie de volumul de lucru/ obiectivele fixate de catre instanta, cheltuielile efectuate de catre expert (diurna, cazare, transport, cheltuieli cu materialele folosite pentru intocmire raport, taxe si impozite paltite de catre expert, corespunzator onorariului definitiv solicitat. Cum de regula, onorariul provizoriu este stabilit aleatoriu, onorariul definitiv poate fi destul de consistent.
In final, taxele platite si onorariul expertului, avocatului, etc. (cheltuieli de judecata) pot fi platite, in functie de hotararea instantei, de ambele parti in litigiu (in cuantum egal sau diferentiat) sau doar de catre una din parti.
Dupa parerea mea, costul unei astfel de expertize imobiliare, nu poate fi apreciat corect, inainte de a se derula expertiza, dar este greu de crezut ca va fi doar 800-1200 lei.
multumesc . nu exista parte adversa in dosar ma judec cu primaria pt accesiune imobiliara.
sper sa nu fie totusi diferenta foarte mare .am construit casa pe terenul meu cu materialele mele.
In cazul dvs. primaria este partea adversa in proces. Ori dvs., ori primaria a deschis/ urmeaza sa deschida actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)
Onorariu provizoriu expertiza contabila Nikk57 Nikk57 Partile pot formula cerere de reexaminarea a onorariului provizoriu ? In apel, pentru completarea expertizei de la fond ( calcul pentru o perioada omisa - sub ... (vezi toată discuția)
Expertiza evaluare terenuri dienusa dienusa pentru expertiza de evaluare terenuri trebuie depusa taxa de timbru? (vezi toată discuția)