avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza evaluare terenuri
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza evaluare terenuri

pentru expertiza de evaluare terenuri trebuie depusa taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:23, 21 Martie 2013
Buna ziua,
pentru efectuarea unei expertize se achita onorariu expert.
multumesc mult
La onorariu provizoriu stabili de instanta de judecata, se adauga: diferenta de onorariu solicitata de catre expert (dupa caz), cheltuielile aferente, facute de expert, pentru efectuarea expertizei, cheltuieli care se deconteaza pe baza de documente (bonuri fiscale pentru cumparare materiale necesare intocmirii raportului, bilet de tren/ autobuz sau benzina 7,5 l/ 100 Km, cazare la hotel 2 stele, diurna max.13 lei x 2,5, etc.).
Onorariul expertului trebuie sa tina cont si de impozitul pe venit si taxele platite de catre expert in urma efectuarii lucrarii de expertiza.
O data cu raportul de expertiza, expertul depune la dosarul cauzei si un decont de cheltuieli plus onorariul definitiv, decont+onorariu care se aproba de catre instanta de judecata.
expertiza de evaluare a fost ceruta pentru terenurile aflate pe un TP,pe care sunt 2 coproprietari,nu este facuta iesirea din indiviziune.Va rog sa-mi spuneti daca cheltuielile trebuie platite si de partea care nu a cerut aceasta expertiza?normal nu trebuia sa se faca intai partajul?multumesc
Instanta de judecata se pronunta asupra partii care plateste onorariul expertului.
De regula plateste partea careia i s-a incredintat/ care a solicitat expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)
Nota de fundamentare a onorariului de expertiza si deviz edici edici Buna ziua Unde as putea gasi un exemplu) model )pentru Nota de fundamentare a onorariului de expertiza si deviz?Sunt incepatoare (vezi toată discuția)
Onorariul expertului contabil, surprinzator de mare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Acum ceva vreme am auzit si eu despre o decizie a unei instante referitoare la niste venituri salariale neprimite. In total trebuiau sa le dea la ... (vezi toată discuția)