avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Nota de fundamentare a onorariului de expertiza si ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Nota de fundamentare a onorariului de expertiza si deviz

Buna ziua
Unde as putea gasi un exemplu) model )pentru Nota de fundamentare a onorariului de expertiza si deviz?Sunt incepatoare
Cel mai recent răspuns: edici , utilizator 18:33, 4 Noiembrie 2017
Decontul de cheltuieli se completeaza dupa modelul pe care il gasiti la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunal si reprezinta nota de fundamentare a onorariului definitiv.
In stabilirea onorariului definitiv trebuie sa aveti in vedere - onorariul provizoriu stabilit de instanta de judecata la numirea expertului, cheltuielile efectuate pentru transport (benzina pentru masina proprie - 7,5 l/ 100 Km x nr. Km parcursi x pret benzina/ l - sau dupa caz pret bilet pe mijloc de transport pentru decontare), cazare (cunatum chitanta ) si diurna (maxim 25 lei/ zi), cheltuieli pentru intocmire raport (hartie, cartus imprimanta, xerox, etc.), apreciere volum de munca (lei/ ora) pentru realizare expertiza. Sa tineti seama de taxele si impozitele pe care le platiti la stat pentru onorariul incasat si de cei 10 % din valoare onorariu definitiv (fara cheltuieli) pe care il opreste MJ.
Gasiti date importante pentru un incepator aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza evaluare terenuri dienusa dienusa pentru expertiza de evaluare terenuri trebuie depusa taxa de timbru? (vezi toată discuția)
Expertiza contabila dosar penal florina11 florina11 Buna ziua, recent am fost numita expert contabil în efectuarea unei expertize financiar-contabile într-un dosar penal de către IPJ. Am primit adresa cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! vă rugăm mult să ne ajutați cu un sfat privind ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vă rugăm mult să ne ajutați cu un sfat privind următoarea situație: - instituția noastră urmează să apeleze la un expert pentru ... (vezi toată discuția)