avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate catattod

Activitate catattod

Răspuns la discuția CAND MA POT PENSIONA ANTICIPAT?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Răspuns la discuția CAND MA POT PENSIONA ANTICIPAT?
Buna ziua,
As dori cateva informatii legate de pensionarea anticipata a mamei mele.Este nascuta in 1960 si din 1977 a lucrat fara intreruperi cu exceptia a trei luni concediu de maternitate.Luna aceasta se incheie un an si trei luni de somaj ea incetand activitatea in ianuarie 2009.Din pacate situatia economica din zona nu ii permite o alta angajare si ma gandeam la o solutie pentru ea.
Va multumesc mult!
Catalina
Buna ziua,
As dori sa stiu daca o eleva poate beneficia de indemnizatie de crestere a copilului ( 600 ron) in conditiile in care a promovat pana acum anii scolari si intentioneaza sa îi urmeze in continuare.
Multumesc!
Ma intereseaza cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului in cazul nasterilor inainte de termen, din ordin nu am inteles mai nimic.Mai exact daca am nascut in iunie 2008 si trebuia sa nasc in august 2008 , care luni se iau in calcul la calculul indemnizatiei.
Multumesc!

Va multumesc mult!
Imi redati , va rog, si mie baza legala pentru faptul ca o mamica poate reveni la servici si apoi reintra in CIC
Multumesc!
Va multumesc mult pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns , dar nu stiu daca m-am facut inteleasa? mai concret situatia mea este urmatoarea: termin concediul de maternitate pe 14 noiembrie si doresc sa ma intorc o luna la munca. Pe data de 15 decembrie vreau sa fac cerere pentru CIC. Este posibil sa intru cu aceasta data in CIC sau trebuie sa astept 60 de zile lucratoare?
Buna ziua,am o intrebare lagata de momentul in care pot beneficia de concediu crestere copil, implicit de plata indemnizatiei. Pot dupa concediu de maternitate sa ma intorc o luna la servici si dupa aceea sa fac cerere de indemnizatie de crestere copil, platita din momentul cererii?
Mi se aplica litera a) art 10 OUG 148/2005 sau litera d) de la acelasi articol?

" Art. 10. Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) si c). "

Trebuie sa treaca cele 60 de zile lucratoare ca sa ma incadrez la liera d), sau pot depune cererea dupa 22 de zile lucratoare?

Multumesc mult pentru raspuns!