Buna seara,
Mă aflu într-o situație puțin ciudată în legătură cu branșamentul electric. Pe strada pe care am construit toți sunt racordați subteran. Fiind la o distanta mai mare de punctul de racordare, și neputând aduce rețea subterană sunt nevoit să fac rețea noua pe stâlpi (extindere). Împreună cu alți 4 vecini suntem proprietari pe calea de acces (drum privat). Întâmpin dificultăți cu unul din ei (solicita o sum de bani destul de consistenta) pentru a primi acordul notarial. Ce as putea face in această situație? Am nevoie de acordul tuturor pentru branșament sau jumătate+1 e suficient (am aflat această informație însă nu știu cât este de sigură)
Urmează să fac branșamentul electric la o casa. La dosar trebuie sa depun și acordul vecinilor. Branșamentul va fi unul aerian. Amplasarea stâlpilor se va face pe o cale de acces privată din care dețin și eu o cotă parte.
1. In cazul in care un vecin nu este de acord, exista și alte modalități legale de branșare? In instanta sau altfel?
2. Rețeaua va trece aerian și prin curtea unui alt vecin. Am nevoie de acord și de la acesta? In cazul unui refuz, ce as putea face?