avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Urmează să fac branșamentul electric la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Urmează să fac branșamentul electric la o casa. ...

Buna ziua,

Urmează să fac branșamentul electric la o casa. La dosar trebuie sa depun și acordul vecinilor. Branșamentul va fi unul aerian. Amplasarea stâlpilor se va face pe o cale de acces privată din care dețin și eu o cotă parte.
1. In cazul in care un vecin nu este de acord, exista și alte modalități legale de branșare? In instanta sau altfel?
2. Rețeaua va trece aerian și prin curtea unui alt vecin. Am nevoie de acord și de la acesta? In cazul unui refuz, ce as putea face?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:39, 22 Decembrie 2023
Vecinii trebuiesc .despagubiti. Vorbiti cu ei, aflati ce pretentii au
Greu de crezut ca vecinul prin a carui curte doriti sa trageti - aerian - cablul va fi de acord cu asta ( pentru ca da , aveti nevoie de acordul lui ) . E - totusi - o proprietate privata , are dreptul de a dispune de ea ... Luati in calcul ca , sub acel cablu si inca un numar de metri in stanga si dreapta , nu se va putea construi nici macar un cotet de caine ... Iar in caz de avarie , va fi obligat sa permita acces in curtea lui celor care repara , iar daca nu va fi acasa , acestia vor intra fara acceptul lui . Valoarea proprietatii , intr-un asemenea caz , scade dramatic ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)
Vecinii nu permit instalarea bransamentului electric pe spatiul public in dreptul proprietatii lor. maximleo maximleo Accesul la terenul propriu il am pe o alee de 3 m latime. Cei de la electrica au venit sa instaleze bransamentul electric, dar nu o pot face pe aleea mea ... (vezi toată discuția)
De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)