avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate VLX64A

Activitate VLX64A

Multumesc frumos!
SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Dacă rămâne necorectat, la un momentdat, nepoții sau urmașii lor vor putea sa își ceara cota parte care li se cuvine conform actului.
Actul nu se corectează prin declarație notariala. Varianta de soluționare la notar este sa rămână actul asa cum este, sa faceți imparteala și moștenitorii cărora li se cuvine acea cota parte conform actului sa renunțe la ea în favoarea dvs.
Mergeți cu toate actele la un avocat din zona dvs și solicitați o consultație juridică personalizata. Situația dvs este mai amplă decât se poate discuta în acest cadru deoarece variantele de soluționare sunt multiple, fiecare având avantaje și dezavantaje.

Bună ziua!
În urma celor prezentate în discuțiile de mai sus, considerați că se poate corecta printr-o declarație a nepoților în fata notarului?
Iar dacă rămàne T.P asa, necorectat, cum este de peste 30 , ce se poate întâmpla?
Mulțumesc pentru răspunsurile oferite!
Da, a avut un frate, decedat cu 3 copiii, ei fiind mostenitorii din partea fratelui, dar si o sora.Succesiunea s-a facut si fiecare si-a primit dupa cum s-au inteles, suprafata de teren pentru care au si obtinut fiecare câte un T.P.
Sora mamei si-a vandut deja suprafata ei de teren.Fiecare a beneficiat de partea lui .Doar pe T.P al mamei apare si matusa, cumnata mamei al carui nume nu apare nicaieri in succesiune.
Vă mulțumesc din suflet!
Cererea este făcută doar pe numele mamei mele.Asa au spus si din primarie initial , ca se poate, dar pe urma cand au vazut ca numele mătusii trecute gresit este chiar mama primarului, au zis să facem intelegere cu el.
Multumesc pentru răspuns!
Am întrebat la primărie dar mi-au sugerat să mă înteleg cu verii mei , să facă o succesiune după mama lor si să renute la terenuri, căci dureaza foarte mult corectarea si nu se stie daca se va rezolva.(unul dintre veri este chiar primarul) .

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Va puteți adresa primăriei care a emis titlu sau instanței de judecata.

Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume trecute în TP?
Bună seara!
Unde mă pot adresa pentru o rectificare a Titlului de proprietate, emis în 1995, în cazul unei erori de nume/ persoane?
În T.P.al mamei, apare si numele cumnatei, desi o parte din teren este obținut prin Sentintă civila în 1993 pe numele mamei, iar o parte este moștenire după părinti.
Multumesc frumos!
Bună ziua! Ce se poate face în cazul în care apar mai multe erori atât în Titlul de proprietate emis în 1995, cât și în anexa 3.
Pe T.itlu de proprietate apare numele mamei, cea care a depus cererea de emitere a Tilului, dar și o cumnată care locuia în sat la vremea aceea , în 1991.
În anexa 3 este greșit prenumele mamei fiind trecut un alt prenume.
Mai mult, un aspect ce nu l-am observat, decat acum cand am plătit impozitul , și CNP-ul este gresit, fiind al unei persoane necunoscute de familie.
Mentionez că în sat s-au făcut măsurători pentru întăbulări, noi nu am stiut, caci mama nu locuieste acolo si urmeaza perioada de contestatii.
Cum am putea corecta situatia?