avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume ...

Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume trecute în TP?
Bună seara!
Unde mă pot adresa pentru o rectificare a Titlului de proprietate, emis în 1995, în cazul unei erori de nume/ persoane?
În T.P.al mamei, apare si numele cumnatei, desi o parte din teren este obținut prin Sentintă civila în 1993 pe numele mamei, iar o parte este moștenire după părinti.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: VLX64A , utilizator 08:39, 11 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteți adresa primăriei care a emis titlu sau instanței de judecata.
Multumesc pentru răspuns!
Am întrebat la primărie dar mi-au sugerat să mă înteleg cu verii mei , să facă o succesiune după mama lor si să renute la terenuri, căci dureaza foarte mult corectarea si nu se stie daca se va rezolva.(unul dintre veri este chiar primarul) .

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Va puteți adresa primăriei care a emis titlu sau instanței de judecata.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2024
VLX64A, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe cale administrativă, rectificarea titlului de proprietate o face comisia județeană de fond funciar din cadrul Prefecturii, la propunerea comisiei locale de la primărie, în baza unui dosar cu acte justificative. Înainte de orice, vă recomand să mergeți la primărie și să consultați cererea de reconstituire a dreptului de proprietate din 1991, în baza căreia s-a emis titlul. Dacă pe cerere sunt trecute ambele persoane, atât mama cât și cumnata acesteia, titlul nu va putea fi modificat pe cale administrativă, ci doar prin instanța de judecată, în baza unei acțiuni de constatare a nulității absolute parțiale a titlului respectiv. În cadrul acestei acțiuni va trebui să dovediți cu acte că terenul înscris în titlu îi aparține exclusiv mamei dvs, iar cumnata nu avea nici un drept, comisia locala de la vremea respectivă a emis titlul de proprietate în mod eronat...
Vă mulțumesc din suflet!
Cererea este făcută doar pe numele mamei mele.Asa au spus si din primarie initial , ca se poate, dar pe urma cand au vazut ca numele mătusii trecute gresit este chiar mama primarului, au zis să facem intelegere cu el.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ziceți că ar fi o eroare. Și, în lipsă de amanunte, ar trebui sa va cred pe cuvânt. Dar, punându-vă cap la cap cuvintele, nu prea reușesc să ajung la lungimea unei concluzii.

Ziceți ca pe TP apare și numele cumnatei mamei. Dacă are o cumnată, înseamnă că are/a avut si un frate. Nu era și fratele mamei moștenitor al părinților lui? El ...când a murit? (Nu, nu dau in bobi. Citesc printre rânduri ceea ce oamenii cred că n-au scris. Și cu riscul de a greși, evident. De aceea e bine să dați dvs. toate detaliile.)

Cumnata mamei (adică soția fratelui ei) nu era și ea moștenitoare a soțului ei? Dacă da, s-ar putea să aibă o logică apariția ei pe titlu. Succesiunile acestea au fost dezbătute?

Cred că aici nu-i vorba de o simplă rectificare a unei erori. Discutați cu un avocat, cu actele pe masă și oferindu-i toate amănuntele.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate ContSters116348 ContSters116348 reclamantul poate cere anularea T.P. dacă nu este unic mostenitor,sunt 7 frati iar mostenirea nu a fost dezbătută,pe o suprafata pe care parintii i-au dat-o ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)