avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare titlu de proprietate

reclamantul poate cere anularea T.P. dacă nu este unic mostenitor,sunt 7 frati iar mostenirea nu a fost dezbătută,pe o suprafata pe care parintii i-au dat-o de zestre unei fiice in 1959care a trecut-o in rolul ei,,aceasta s-a inscris in CAP,a facut cerere la legea 18,i s-a emis T.P.iar acum dupa decesul acestei surori ,reclamantul incearcă să-i anuleze cumnatului T.P pe suprafata respetivă?

Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 09:03, 30 Martie 2010
In primul rand nu este legal ca titlul de proprietate sa fie numai pe numele unuia dintre acei mostenitori! Fiecare mostenitor are dreptul la o cota parte din mostenire ! Iar daca , atunci cand a facut cererea de retrocedare , acea sora nu a mentionat faptul ca exista si alti mostenitori , si s-a eliberat titlul de proprietate numai pe numele ei pe intreaga suprafata de teren , acel titlu este lovit de nulitate fiind eliberat in baza unor declaratii false!B-)Ca atare , este perfect legala si indreptatita actiunea unuia dintre frati pentru anularea acelui titlu de proprietate!=D>
:oops: Asta daca nu exista acte prin care parintii i-au dat drept zestre acel teren. Act de donatie sau de vanzare cumparare!B-) Fiindca , in acest caz , situatia se schimba !
D-LE Mihai sora primeşte ca zestre o suprafaţă de teren ,o radiaza din rolul părintilor ei şi o trece la rolul său pe care îl deţine impreună cu sotul ei şi cu care împreună cu alte suprafeţe intră in C.A.P.,se face cerere la legea 18 si se emite pa numele sotului ei T.P. in care este inclusă si suprafaţa pe care a primit-o ca zestre ,ea decedează iar acum reclamantul ,fratele,cere anularea partială a T.P. pentru suprafaţa respectivă a cumnatului.
Se poate cere de la primarie toate actele care au stat la baza emiterii TP. Daca cei de la primariei au emis acest titlu (banuiesc ca destul de mult timp) cred ca este perfect legal si sora dvs a avut acte pe acest teren.
sepoate invoca lipsa calitătii procesuale active a reclamantului dacă nu au fost introdusi in cauza si alti mostenitori existenti?
Nu se poate ridica exceptia lipsei calitatii procesuale active, ci eventual se pot introduce si ceilalti mostenitori pentru a li se face opozabila hotararea. Desi, actiunea lui va servi si celorlalti mostenitori.
Pentru a face dovada ca terenul surorii nu a intrat in masa succesorala, trebuie sa se aduca un act sau martori care sa probeze faptul ca acel teren a fost dat cu titlu de dota, motiv pentru care de atatia ani este in deplina posesie a surorii si este luat in evidenta fiscala pe numele acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare sau modificare titlu de proprietate andreicosminus andreicosminus In situatia in care s-a emis un titlu de proprietate pentru o suprafata mai mica decat cea cu care defunctul s-a inscris in registrul agricol (conform ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume ... VLX64A VLX64A Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume trecute în TP? Bună seara! Unde mă pot adresa pentru o rectificare a Titlului de ... (vezi toată discuția)
Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)