Buna ziua!
In urma cu doua saptamani am cumparat un autoturism din alta localitate.Am facut contract de vanzare-cumparare si fisa de inmatriculare cu sotul proprietarei din cartea de identitate,am mers la ea la serviciu si ne-a dat o copie dupa buletinul ei, urmand sa trimita certificatul fiscal si fisa de inmatriculare prin posta.In acest interval de timp am sunat ambii soti intreband de soarta actelor si ne-au asigurat ca nu sunt probleme si ca le trimit iar acum nu mai raspund .Care ar fi solutia legala de a obtine aceste acte pentru ca eu doresc sa-mi inmatriculez masina cat mai repede.Multumesc!
Revin cu unele lamuriri.
Casa este construita in urma cu 44 de ani pe o suprafata de teren data de parintii tatalui meu,fara acte,iar in 1997 au facut acte de donatie doar pe numele tatalui.Procesul de partaj consta in delimitarea stricta a suprafetei de teren necesara mamei ptr a locui,casa avand doua intrari separate,fiecare avand camerele lui,doar intrarea in curte fiind comuna.Incidentul s-a petrecut pe trotuarul ce inconjoara casa,nu in curte (am inteles ca si acest aspect conteaza).Mama i-a interzis fostei cumnate sa intre in curte atat timp cat fostul sot nu este acasa sau sa vina cu hartie scrisa de la el.O zi buna!
va multumesc pentru lamuriri.nu sunt in domeniu ,dar citind articolul din CP cu privire la violarea de domiciliu,mi se pare corect si mie sa fie incadrata si la violare de domiciliu.
da,procestul de partaj este si ptr casa,insa politistul care se ocupa de caz spune"daca tatal da declaratie ca a fost de acord sa intre in curte " (sora lui),atunci poate fi acuzata doar de lovire.
buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi considerata violare de domiciliu sau numai lovire?multumesc!