avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate aronelu

Activitate aronelu

Am gasit "Normele de aplicare a prevederilor OUG nr.158/2005", aprobate prin Ordinul nr.15/2018.
La Art. 62, Alin (2), Exemplul nr. 5 este explicat destul de clar modul de aplicare a limitarii.
Concluzia mea este aceeasi : "limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar" este pentru fiecare venit brut din cele 6 luni luate in calcul.
Am mai cercetat si am facut o simulare pe site-ul: [ link extern ]
Concluzia este ca : "limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar" este pentru fiecare venit brut din cele 6 luni luate in calcul.
Si totusi care este sensul cuvantului "lunar"? Daca lisea acest cuvant, totul era clar. Dar prezenta lui ne sugereaza ca limita se refera la cele 6 venituri lunare .
Va multumesc.
In conformitate cu OUG158/2005, baza de calcul al indemnizației pentru incapacitate temporara de munca "se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12luni din care se constituie stagiul de asigurare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă"
Intrebarea mea este:
Limitarea de 12 salarii se aplica fiecarui venit lunar, sau doar la media celor 6 venituri lunare?
Cum se calculeaza cuantumul Concediului Medical?
Daca sunt de o luna in somaj si intru in concediu medical, ce venituri se iau in considerare la calculul cuantumului indemnizatiei pentru concediu medical?
Va multumesc!
La multi ani!
Nu, nu este prevazuta perioada de proba.
Am o Intreprindere Individuala si de cateva zile am mai angajat un lucrator cu CIM pe perioada nedeterminata. Astazi mi-am refacut calculele si constat ca m-am pripit cu aceasta noua angajare. Trebuie sa desfiintez postul respectiv. La cat timp de la angajare pot sa concediez angajatul cu art. 65 din Codul Muncii? Adica exista o limita minima de timp de la angajare pana la concediere impusa de lege?