avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am o Intreprindere Individuala si de cateva zile am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am o Intreprindere Individuala si de cateva zile am mai angajat ...

Am o Intreprindere Individuala si de cateva zile am mai angajat un lucrator cu CIM pe perioada nedeterminata. Astazi mi-am refacut calculele si constat ca m-am pripit cu aceasta noua angajare. Trebuie sa desfiintez postul respectiv. La cat timp de la angajare pot sa concediez angajatul cu art. 65 din Codul Muncii? Adica exista o limita minima de timp de la angajare pana la concediere impusa de lege?
Cel mai recent răspuns: aronelu , utilizator 15:02, 31 Decembrie 2023
In c.i.m. este prevazuta perioada de proba?
Nu, nu este prevazuta perioada de proba.
In acest cza, puteti decide concedierea in baza art.65 alin.1 C.mun.

Pasii privind concedierea individuala (desfiintarea postului) :
- hotarare privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.
Va multumesc!
La multi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare concediere Egnar Egnar Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara! Am nevoie de niste lamuriri pt situatia urmatoare: O angajata se reintoare la serviciu dupa 2 ani de CCC. Inainte de a i se suspenda CIM(durata ... (vezi toată discuția)
Desfiintare punct de lucru - somaj Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, am mai multi angajati pe care va trebui sa ii disponibilizez caci vom inchide punctul de lucru, aproximativ 10 pers. carora va trebui sa le dam ... (vezi toată discuția)