avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reluarea activitatii dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reluarea activitatii dupa CCC

Buna seara!
Am nevoie de niste lamuriri pt situatia urmatoare: O angajata se reintoare la serviciu dupa 2 ani de CCC. Inainte de a i se suspenda CIM(durata nedeterminata), angajatorul a infiintat un nou post, acelasi ca al salariatei care urma sa intre in CCC, pe care a incadrat o persoana din aceeasi firma, cu CIM pe durata nedeterminata. Practic in soc. exista 2 posturi identice in cadrul departamentului respectiv. Unul al carui ocupant are CIM suspendat si altul care este ocupat pe perioada nedeterminata.
Intrebarea mea este: I se poate desfiinta salariatei care se reintoarce din CCC postul? Cum poate face acest lucru legal si care sunt criteriile pe baza carora poate face acest lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 7 Ianuarie 2013
Da, se poate desfiinta postul ... pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- eliberarea adeverintei pentru somaj

Atentie : daca salariata respectiva a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.111/2010, atunci potrivit art.25 alin.2 si 3 , angajatorului ii este interzis s-o concedieze pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

Criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere ar trebui sa fie prevazute in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare petrulili petrulili Cum trebuie procedat daca se doreste reducerea unui post, conform art. 65 din Codul muncii concedierea individuala facuta pe motiv de restructurare post, ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Am o intreprindere individuala si de cateva zile am mai angajat ... aronelu aronelu Am o Intreprindere Individuala si de cateva zile am mai angajat un lucrator cu CIM pe perioada nedeterminata. Astazi mi-am refacut calculele si constat ca m-am ... (vezi toată discuția)