avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate Sisesti

Activitate Sisesti

În decizia de pensionare anticipata apar doua linii pe care nu le înțeleg.

Buletinul de calcul conține:
- Total stagiu de cotizare realizat: 35 ani + x luni și y zile (în condiții normale)
- Perioade necontributive total apare „perioada venit în completare (cond. N)” 2 ani 10 luni și cateva zile
- Stagiu asimilat 5 ani 8 luni și cateva zile
- Puncte realizate, nr. puncte pentru pensia suplimentara 2,10

1. La „perioade necontributive total” apare „perioada venit în completare (cond. N)” și nu știu la ce se refera.

2. La punctele realizate apar pe lângă cele insumate din contributii și nr. puncte pentru pensia suplimentara. Nu știu ce înseamnă pensie suplimentara.

Buna ziua,
As dori, daca este posibil, sa înțeleg un pic cum funcționează sistemul juridic.
Daca avem o lege care implica efectuarea unor etape: etapa 1, etapa 2, etapa 3
Dupa indeplinirea etapelor anterioare se emite un act administrativ – act admin. 1
Urmează alte etape: etapa 4, etapa 5, etapa 6. Apoi se emite un alt act administrativ – act admin. 2

Daca o etapa, de exemplu etapa 3, nu este executata sau este executata incorect se prezuma ca actul administrativ, act admin 1, este emis legal? Dar urmatoarele etape și acte administrative sunt legale?

Daca tot ce se executa după etapa neexecutata sau incorect executata sunt nelegale, cum ar trebui sa procedeze cei afectati de actele administrative emise? Care este procedura corecta, cerere de chemare în judecata:
- conform legii contenciosului administrativ și fiscal
sau
- conform legii care conține etapele neexecutate sau executate incorect
Da, am consultat doar dosarul electronic, la ambele instante. Problema este ca in dosarul electronic de la prima instanta exista toate documentente, asadar scanate. Cum vad eu problema era foarte usor sa trimita o arhiva digitala la a doua instanta iar aceasta sa o afiseze in dosarul electronic.

Ar fi absurd sa se trimita la a doua instanta dosarul cu documentele pe suport fizic, acestea sa fie scanate si apoi introduse in dosarul electronic. Intampinarea paratului cu documentele aferente are cam 100 de pagini, iar raspunsul meu la intampinare are vreo 30 de pagini.
Buna ziua,
Am un proces care l-am deschis pe baza legii contenciosului administrativ printr-o cerere de chemare în judecata. Paratul a trimis intampinare la care am trimis răspuns la intampinare. Paratul a invocat necompetenta instantei și s-a dat o hotărâre cu necompetenta materiala și teritoriala.

Dosarul a fost transferat în alt judet, conform competentei teritoriale, insa la acte vad doar cererea mea de chemare în judecata și hotărârea primei instante sesizate. Nu trebuiau să fie și intampinarea paratului și răspunsul meu la intampinare?

Cum fac sa fie atasate la dosar?

Din punctul meu de vedere conțin documente si informații importante, furnizate de către parat precum și comentariile mele legate de respectivele documente.
Printre primele obiectele ale actiunii era/este anularea unui act administrativ deoarece nu s-au respectat pasii dintr-o lege. Instanta a considerat ca nu este competenta material si teritorial, la solicitarea paratului, indicand in drept legea a carei incalcare o indicam - si nu cea a contenciosului administrativ. Astfel instanta a intrat in fond si a considerat ca paratul a actionat conform legii contestate, eu consider ca a fost doar o incercare esuata. Conform hotararii instantei, care nu are cale de atac, judecarea se va trimite altui tribunal. Cum va putea acel tribunal sa anuleze un act administrativ? Eu am considerat ca este de domeniul contenciosului administrativ. Pot face contestatie de reviziuire? Am un termen in care sa o fac?

Multumesc celor care au raspuns pana acum, precum si celor care vor incerca sa ma indrume in continuare.
Ce pot sa fac daca prin decizia de necompetenta s-a facut o judecare partiala a fondului?
In speta se cere anularea unui act pe considerentul ca nu s-a respectat o lege, iar in hotarare justificarea in drept se refera la aceea lege. Deci prin judecarea exceptiei s-a intrat in judecarea fondului.
Am deschis un proces în contencios administrativ cu mai multe cereri. Primele sunt de lipsa de răspuns la o solicitare a unei autorități de stat și anularea unui act emis de autoritate.

Instanta a dat o hotărâre, raspunzand la cererea autorității de excepție a competentei materiale procesuale și teritoriale, ca nu este competenta insa nespecificand legea contenciosului administrativ 554/2004, cererile de mai sus, ci legi aferente altor cereri din chemarea in judecata. Hotărârea prevede ca nu exista cale de atac și indicand o alta instanta pentru competenta.

Cum pot sa atac aceasta hotarare tanand cont ca cererile de mai sus sunt de contencios administrativ și clar alta instanta nu le poate solutiona?