avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Transmitere documente la alta instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Transmitere documente la alta instanta

Buna ziua,
Am un proces care l-am deschis pe baza legii contenciosului administrativ printr-o cerere de chemare în judecata. Paratul a trimis intampinare la care am trimis răspuns la intampinare. Paratul a invocat necompetenta instantei și s-a dat o hotărâre cu necompetenta materiala și teritoriala.

Dosarul a fost transferat în alt judet, conform competentei teritoriale, insa la acte vad doar cererea mea de chemare în judecata și hotărârea primei instante sesizate. Nu trebuiau să fie și intampinarea paratului și răspunsul meu la intampinare?

Cum fac sa fie atasate la dosar?

Din punctul meu de vedere conțin documente si informații importante, furnizate de către parat precum și comentariile mele legate de respectivele documente.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:08, 3 Februarie 2024
Bună seara ! Este greu de crezut că au dispărut aceste documente din dosar .Oricum ,studiați dosarul la arhivă înainte de termen și dacă nu le găsiți, vorbiți cu judecătorul la primul termen. Prezentați și actele procedurale care vi s-au comunicat. Pârâtul sigur va confirma că a depus acea întâmpinare. Este în interesul dumnealui. Succes !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați văzut dosarul în format electronic e posibil sa nu fi fost scanate actele depuse de dvs etc.Acte nu aveau cum sa lipsească pt ca dacă erau deja în dosar erau cusute,numerotate iar dosarul se transmite integral.Verificati la arhivabinstantei respective studiind dosarul fizic integral iar dacă lipsesc actele indicați filele lipsa printr memoriu adresat conducerii instantei etc..
Da, am consultat doar dosarul electronic, la ambele instante. Problema este ca in dosarul electronic de la prima instanta exista toate documentente, asadar scanate. Cum vad eu problema era foarte usor sa trimita o arhiva digitala la a doua instanta iar aceasta sa o afiseze in dosarul electronic.

Ar fi absurd sa se trimita la a doua instanta dosarul cu documentele pe suport fizic, acestea sa fie scanate si apoi introduse in dosarul electronic. Intampinarea paratului cu documentele aferente are cam 100 de pagini, iar raspunsul meu la intampinare are vreo 30 de pagini.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va spun cu toată sinceritatea daca nu va judecați cu Ewing Oil.sau Big Pharma pt milioane de euro nu se uita nimeni cu atenție peste documentatia respectiva.Interesul dvs este sa faceți judecătorul sa înțeleagă pozitia dvs,sa punctati anumite aspecte ,nu sa va ,,lungimiti" pe zeci de pagini..
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutie, am o intrebare daca ma puteti lamuri. am primit rezolutie ... seriosuu seriosuu Rezolutie, Am o intrebare daca ma puteti lamuri. Am primit rezolutie de la judecatorie sa achit taxa judiciara de timbru, l-am achitat, a trecut 1 luna ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare sau concluzii scrise? daianis daianis Buna ziua. Sunt reclamanta intr-un proces pentru marire pensie de intretinere. Paratul este reprezentat de avocat. La primul termen avocatul a depus ... (vezi toată discuția)
Acces electronic dosar judecatorie erriss erriss Stiti cumva daca se poate vizualiza raspunsul la întâmpinare si prin contul electronic de acces la dosar sau trebuie mers efectiv la arhiva si consultat ... (vezi toată discuția)