avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rezolutie, Am o intrebare daca ma puteti lamuri. Am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Rezolutie, Am o intrebare daca ma puteti lamuri. Am primit rezolutie ...

Rezolutie,

Am o intrebare daca ma puteti lamuri.

Am primit rezolutie de la judecatorie sa achit taxa judiciara de timbru, l-am achitat, a trecut 1 luna si nu s-a mai intamplat nici o modificare in dosar.
Ce credeti ca ar trebui sa fac?
Astept dupa o alta rezolutie de la judecatorie sau ce pot sa fac?
De ce dureaza atat?
Sper sa ma puteti ajuta cu o parere sau un sfat.
Dupa ce am indeplinit toate conditiile din rezolutie, se mai trimite o alta rezolutie cu cererea de chemare in judecata?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
seriosuu, utilizator
Cel mai recent răspuns: seriosuu , utilizator 14:48, 12 Noiembrie 2020
Bănuiesc că ați și trimis dovada că ați plătit către instanță, nu?
Dacă ați trimis, durează pentru că trebuie să comunice cererea dumneavoastră către pârât și să acorde acestuia un termen ca să facă întâmpinare (termenul normal este de 25 de zile, dar sunt situații în care poate fi și mai mic).
După ce pârâtul formulează și depune întâmpinarea, aceasta vă v-a fi comunicată și veți avea dreptul de a face răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile. Abia după ce trec cele 10 zile pentru depunerea răspunsului la întâmpinare se va stabili termen de judecată și veți fi citat.

Depinde de instanța de judecată, dar dacă ar fi să îmi dau cu părerea, în perioada acesta, veți mai avea de așteptat încă o lună.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns, da am depus dovada de plata acum 1 luna, iar in dosarul online, am intrat cu user si parola si nu este nici o modificare.

Daca judecatorul a trimis cererea de chemarea in judecata, nu trebuia printr-o noua rezolutie?

Sau acesta nu a fost scanat la dosarul de site?

Sa ma duc sa studiez dosarul de la arhiva?

O zi frumoasa va doresc si mult spor.
seriosuu, utilizator
Așa ar fi trebuit, dar să să știți că instanțele nu urcă toate rezoluțiile sau toate documentele în dosarul electronic. Mi s-a mai întâmplat în practică; unele urcă tot, altele urcă doar parțial.. Puteți suna la arhivă și să solicitați informații despre stadiul comunicărilor din dosar.
Din ce am inteles de la doamna grefiera, doamna presedinta a fost in concediu medical si doar luni saptamana asta s-a intors din concediu.

Oare asta sa fie motivul? Cat credeti ca mai dureaza pana se trimite cererea?

Din iulie, parerea mea este ca merge foarte lent, in sensul ca nici nu s-a fixat primul termen.
seriosuu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de recomandare ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Pentru un dosar litigiu munca pretenții depus in oct 2013 am obținut termen recomandare sep 2014. Pot sa aflu măcar daca s-a trimis ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)
Dosar de succesiune la judecatorie florinaaaaa florinaaaaa Buna ziua! am depus un dosar la judecatorie pentru dezbaterea unei succesiuni intre mine si cei 3 frati deoarece 2 dintre acestia nu au fost de acord sa facem ... (vezi toată discuția)