Am primit rezolutie de la judecatorie sa achit taxa judiciara de timbru, l-am achitat, a trecut 1 luna si nu s-a mai intamplat nici o modificare in dosar.
Ce credeti ca ar trebui sa fac?
Astept dupa o alta rezolutie de la judecatorie sau ce pot sa fac?
De ce dureaza atat?
Sper sa ma puteti ajuta cu o parere sau un sfat.
Dupa ce am indeplinit toate conditiile din rezolutie, se mai trimite o alta rezolutie cu cererea de chemare in judecata?
Multumesc
Bănuiesc că ați și trimis dovada că ați plătit către instanță, nu?
Dacă ați trimis, durează pentru că trebuie să comunice cererea dumneavoastră către pârât și să acorde acestuia un termen ca să facă întâmpinare (termenul normal este de 25 de zile, dar sunt situații în care poate fi și mai mic).
După ce pârâtul formulează și depune întâmpinarea, aceasta vă v-a fi comunicată și veți avea dreptul de a face răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile. Abia după ce trec cele 10 zile pentru depunerea răspunsului la întâmpinare se va stabili termen de judecată și veți fi citat.
Depinde de instanța de judecată, dar dacă ar fi să îmi dau cu părerea, în perioada acesta, veți mai avea de așteptat încă o lună.
Așa ar fi trebuit, dar să să știți că instanțele nu urcă toate rezoluțiile sau toate documentele în dosarul electronic. Mi s-a mai întâmplat în practică; unele urcă tot, altele urcă doar parțial.. Puteți suna la arhivă și să solicitați informații despre stadiul comunicărilor din dosar.