avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspuns intampinare sau concluzii scrise?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspuns intampinare sau concluzii scrise?

Buna ziua. Sunt reclamanta intr-un proces pentru marire pensie de intretinere. Paratul este reprezentat de avocat. La primul termen avocatul a depus intampinare, invocand si exceptie de necompetenta teritoriala conform Art 5 Cod Proc Civ . Cererea de chemare in judecata am depus-o la judecatoria sectorului unde locuiesc iar paratul considera ca am ignorat dispozitiile legale intrucat el locuieste intr-un alt sector al capitalei. Pe fondul cauzei paratul admite cererea de majorare a pensiei de intretinere insa prezinta situatii si acuzatii neconforme cu realitatea si la care doresc sa raspund.
In acest caz spuneti-mi, va rog, daca inscrisul pe care urmeaza sa-l depun la dosar trebuie sa se numeasca Raspuns Intampinare, intrucat va trebui sa fac intampinare la exceptia de necompetenta teritoriala si sa ma apar la acuzatiile nefondate aduse de parat.
Referitor la exceptia de necompetenta teritoriala voi face referire la Art 10 Cod p civ., punct 7. Este suficient?
Pot sa mai depun dovezi la dosar pentru a infirma cele relatate de parat in intampinare?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: daianis , utilizator 16:31, 5 Februarie 2009
Fata de excepia de necompetenta teritoriala, puteti raspunde prin intimpinare, asa cum ati sesizat in temeiul art 10,pct.7 din condul de proc.civ. Nu este obligatoriu, concluziile pe exceptie putind fi expuse si verbal in cadrul sedintei de judcata. Fata de celelalte "situatii si acuzatii " nereale ale piritului, puteti raspunde dar numai daca au legatura cu fondul pricinii. Au vreo influenta asupra cereii de majorare a pensiei? Daca da, atunci prin raspunsul la intimpinarea lui puteti sa solicitati si admiterea probelor prin care doriti sa rasturnati sustinerile lui.
Dosarul va fi trimis totusi spre a fi judecat la instanta de care tine domiciliul paratului?
Nu are cum sa fie trimis la alta instanta, norma de procedura din art. 10, pct.7 este clara si instituie competenta exclusiva a instantei de la domiciliul reclamantului, derogind de la norma generala prev. la art. 5.
Multumesc mult pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spete Andra Maria Andra Maria Buna. Am incercat sa postez la \"Admitere 2011\" cateva spete de procedura civila, dar pur si simplu nu am fost bagata in seama. Singurul care a binevoit sa ... (vezi toată discuția)
Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala proces divort mar_09 mar_09 Buna ziua, va expun pe scurt situatia. Sotia mea e stabilita in strainatate impreuna cu baietelul nostru, nu a mai venit in tara de mult timp. Ultimul ... (vezi toată discuția)