Buna ziua, va expun pe scurt situatia. Sotia mea e stabilita in strainatate impreuna cu baietelul nostru, nu a mai venit in tara de mult timp. Ultimul domiciliu comun a fost in Constanta(nu in acte), localitate in care eu locuiesc si am locuit intotdeauna(in acte), chiar si pe perioada cat am fost impreuna. Problema este ca a depus cerere de chemare in judecata la Bacau. E clar ca instanta din BC nu e competenta, dar nu stiu ce anume trebuie sa fac. Dupa ce se va muta procesul la CT probabil voi angaja un avocat. Sunt nelamurit in anumite privinte:
1. Unde as putea gasi un model de invocare a exceptiei de necompetenta teritoriala? Sau cum trebuie sa formulez?
2. Ce se intampla cu intampinarea mea? Daca invoc exceptia si instanta nu e de acord, mai pot depunde intampinare? Cand? Le pot "uni"?
3. Ma pot duce la primul termen de judecata cu exceptia/intampinarea? E bine sa le am pe amandoua?
Competenta in materie de divort apartine judecatoriei in a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor.
Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul dintre soti nu mai locuieste in raza teritoriala a judecatoriei an care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este cea de la domiciliul paratului.
In cazul in care paratul nu are domiciliul in tara, competenta apartine judecatoriei de la domiciliul reclamantului.
Asadar, competenta este Judecatoria Constanta.
Invocati exceptia necompetentei teritoriale prin intampinare, detaliind situatia de fapt.
cel mai bine ar fi sa v-o redacteze un avcocat . exceptiile de procedura sunt chestiuni de specialitate...
in cazul dvs. instanta din Constanta est ecompetenta conform art. 607 Cod. proc.civ
se invoca prevederile si prev art.159 cod proc civ....
Da, in mod normal avocatul ar trebui sa se ocupe de aceste probleme.
Trebuie sa depuneti intampinarea cu 7 zile mai inainte de termen.
Legea zice 5 zile dar sunt 7...
Locul divortului
elisabeta5
Va rog sa-mi spuneti unde trebuie introdus divortul daca ultimul domiciliu comun si casatoria au fost in Ploiesti iar acum eu locuiesc in Constanta si sotul in ... (vezi toată discuția)