Art. 915 noul cod d eprocedura civila: Instanţa competentă
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este
competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.
Daca vreti sa invocati necompetenta teritoriala, o veti face in baza art 915 ncpc.
Se pare ca nu avem drepturi egale,deoarece conteaza se pare doar parerea persoanei care deschide actiunea de divort.
Depuneti intampinare si aratati adevaratele motive pt divort ale sotului.
Nu inteleg, nu sunteti de acord cu divortul sau nu sunteti de acord cu ce scrie el in cererea de divort?
Eu nu sunt insa de acord cu divortul nostru in nici un fel si as dori sa stiu daca se poate ca acest divort sa nu se finalizeze daca eu voi merge la proces si voi specifica acest lucru,adica faptul ca eu nu vreau sa divortez
Din ce ziceti, pare ca nu sunteti de acord cu divortul, insa nu inteleg de ce, ce sperati daca nu divortati.
Conteaza ce a scris in cererea de divort, care ii sunt motivele, daca nu sunt reale si cereti respingerea cererii, se poate intampla si asta, sa va lase casatoriti, macar pana va invata sa ceara corect divortul.