avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort si viza de flotant
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort si viza de flotant

buna seara, daca am introdus actiunea de divort la jud din raza ultimului nostru domiciliu comun, dar am precizat in continutul actiunii ca numai locuim nici unul dintre noi in acel sector.Instanta a tinut cont de acest aspect si a invocat necompetenta teritoriala, o decizie irevocabila si a inaintat actiunea la instanta competenta.Nici unul dintre soti nu avem in acte adresele in raza judecatoriei respective,decat locuim fiecare la parinti.Intrebarea care este:trebuie sa ne facem cel putin unul dintre noi o viza de flotant in raza judecatoriei respective, sau putem dovedii si verbal?multumesc
"Cererea de despartenie este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia caruia isi are domiciliul reclamantul ".

notiunea de domiciliu trebuie interpretata in sens de loc in care locuiesc efectiv partile în chip statornic, puteti dovedi cu orice mijloc de proba.

dar exista obligativitatea ca persoanele fizice care locuiesc mai mult de 15 zile la o alta adresa decat cea a domiciliului sa adresese cerere ca mentiunea de resedinta sa fie inscrisa in actul de identitate.

In concluzie ( din pct meu de vedere), ar fi util ( nu si obligatoriu) ca la data depunerii cererii de divort, sa aveti inscrisa resedinta pe actul de identitate al paratului
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Competenta divort Denise Denise Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: unde pot introduce actiunea de divort daca potrivit buletinului , locuim la ... (vezi toată discuția)
Divort rapid catalina1276 catalina1276 Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)? Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)