avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... competenta divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

competenta divort

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: unde pot introduce actiunea de divort daca potrivit buletinului , locuim la adrese diferite?
Precizez ca sotul meu are domiciliul in provincie, eu in Bucuresti. Locuim de cativa ani in casa proprietatea parintilor mei, fara sa ne fi schimbat vreunul domiciliul la aceasta adresa.
Ne putem alege ca domiciliu comun aceasta adresa si sa introduc actiunea la instanta de judecata din Bucuresti sau trebuie neaparat la domiciuliul lui din provincie, ca parat?

Cel mai recent răspuns: Denise , utilizator 13:36, 10 August 2010
cererea de divort se introduce la judecatoria in raza careia ati avut ultimul domiciliu comun. in cazul dvs competenta e judecatoria din provincie.
Multumesc pentru raspuns athe:((
Cod procedura civila:

CAP. 6 Divortul

Art. 607
Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.
Da, asa e avluci. Mi se pare cam nedrept, ar fi trebuit sa se lase o posibilitate si reclamantului intr-o astfel de situatie, mai ales ca nici paratul nu mai locuieste in fapt la adresa din buletin.

Multumesc si tie avluci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun in acord,in alt judet fata de domiciliul sotilor AFLOAREI SIMONA AFLOAREI SIMONA Buna ziua, sunt casatorita din aug 2008,si am hotarat de comun acord sa divortam;din casatorie nu au rezutat copii,nu avem nimic de impartit si nu mai ... (vezi toată discuția)
instanta de divort danielalexxa danielalexxa Buna ziua, sora mea s-a intors dintr-o tara musulmana pentru a divorta la locul ei de domiciliu. Casatoria este in Romania, insa a trait si acolo o perioada, ... (vezi toată discuția)
Divort doxa doxa cine imi poate spune dupa intrarea in vigoare a noului cod la 1 octombrie cel care da divort [reclamant] poate inainta cererea de divort la ori ce tribunal din ... (vezi toată discuția)