avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

cine imi poate spune dupa intrarea in vigoare a noului cod la 1 octombrie cel care da divort [reclamant] poate inainta cererea de divort la ori ce tribunal din tara ? mai ales daca nui cunoaste domiciliu celuilant? va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:14, 15 Iulie 2011
Nu, disp.art 607 din c.proc.civ. raman neschimbate.
Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor.
Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.

tocmai asta este nu am avut domiciliu comun in fapt am convetuit doar 3 luni ,domiciliu lui Craiova in buletin eu Bucuresti cu resedinta in Resita ,el find plecat din cite stiu la un frate in america cum dovedesc ca e plecat ? va multumesc
Domiciliul comun este acela in care ati convietuit in fapt cele 3 luni.
Citarea paratului la ultimul domiciliu cunoscut in Craiova, apoi in functie de modul in care se intoarce procesul -verbal de indeplinire a procedurii de citare, respectiv daca acesta nu ma locuieste la acea adresa, este necesar sa solicitati prin intermediul instantei o adresa catre SEIP pentru verificarea adresei de domiciliu cu care se afla in evidente, apoi cu incuviintarea instantei procedura conf. art 95 c.proc.civ.-citarea prin publicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare doxa doxa buna ziua ma poate ajuta cineva ? sint casatorita din 2006 sotul mia preluat numele am locuit inpreuna 3 luni vreau sa dau divort si nu stiu nimic de el si nui ... (vezi toată discuția)
Locul divortului elisabeta5 elisabeta5 Va rog sa-mi spuneti unde trebuie introdus divortul daca ultimul domiciliu comun si casatoria au fost in Ploiesti iar acum eu locuiesc in Constanta si sotul in ... (vezi toată discuția)
Divort diana_zmfr diana_zmfr buna seara! am o intrebare cu privire la divortul parintilor mei. s-au casatorit in craiova, au avut ultimul domiciliu comun tot in craiova, dar acum tata este ... (vezi toată discuția)