avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare

buna ziua ma poate ajuta cineva ? sint casatorita din 2006 sotul mia preluat numele am locuit inpreuna 3 luni vreau sa dau divort si nu stiu nimic de el si nui cunosc rudele si nici domiciliu eu acum locuesc in alt oras cum pot da divort in cazul asta multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 12:50, 31 Mai 2011
1. Contacatati un avocat care sa va reprezinte interesele.
2. Cred ca se poate fie deschide procedura de divort prin formularea si depunerea unei cereri la instanta de juidecata, fie tot prin instanta sa fie declarat disparut.
Introduceti cererea de divort la instanta de la domiciliul dv.
Art. 607 C.proc.civ prevede "Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia caruia isi are domiciliul reclamantul.", iar art.5 C.proc.civ prevede "cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort doxa doxa cine imi poate spune dupa intrarea in vigoare a noului cod la 1 octombrie cel care da divort [reclamant] poate inainta cererea de divort la ori ce tribunal din ... (vezi toată discuția)
Divort de comun in acord,in alt judet fata de domiciliul sotilor AFLOAREI SIMONA AFLOAREI SIMONA Buna ziua, sunt casatorita din aug 2008,si am hotarat de comun acord sa divortam;din casatorie nu au rezutat copii,nu avem nimic de impartit si nu mai ... (vezi toată discuția)
Locul divortului elisabeta5 elisabeta5 Va rog sa-mi spuneti unde trebuie introdus divortul daca ultimul domiciliu comun si casatoria au fost in Ploiesti iar acum eu locuiesc in Constanta si sotul in ... (vezi toată discuția)