avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate Marialascap

Activitate Marialascap

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu niste informatii legate de procedura de eliberare a unui titlu de proprietate al bunicii noastre in cazul in care:
- Bunica a decedat (nu s-a facut succesiune dupa moartea ei)
- Bunicul a murit inainte ei acum foarte multi ani

Au avut 3 copii din care:
- tatal meu a murit ( copii : eu si sora mea)
- matusa mea A. a decedat
- matursa L. traieste

Nu s-a facut niciodat succesiunea dupa bunica si avem un titlu de prorietate vechi din 1993, dar ne gandim ca ar fi nevoie de unu actualizat, si nu stim cum e procedura si costurile pentru eliberarea unui titlu de proprietate nou.

Ma puteti ajuta ?
Mulțumesc pentru lămuriri.

Din ce știu, succesiunea s-a făcut după unchiul meu, care era proprietar în acte pentru apartament (cred ca impreuna cu matusa). Fiica lor avea probleme psihice agravate în ultimii 5 ani, și practic nimeni nu a făcut modificări de proprietari in acte după ce părinții ei au murit.



editat- pt a raspunde se apasa pe "raspunde:, gasiti butonul in josul ecranului.
Bună ziua,

Am o situație și încerc sa o înțeleg.
Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine.

Încerc sa explic clar.
3 frați- tatăl meu și cele 2 surori:
Tatăl meu - decedat in 1992
Mătușa 1 - decedata în 2022
Mătușa 2 - în viata

Mătușa 1 (decedata în 2022) + soț Mătușa 1 ( decedat în 2021) + fiica lor (decedata în 2023) - după moartea verișoarei mele anul trecut s-a început un proces de succesiune.

L-a începutul procesului de succesiune ni s-a solicitat certificatul de deces al tatălui meu. Altceva nu ni s-a mai solicitat.

La procesul de succesiune au participat pana acum Mătușa2 care e în viata și doi frați de ai soțului Matusii1 (care e decedata).

Astăzi dintr-o discuție am aflat ca eu și sora mea, nu am avea drept în procesul de succesiune pentru ca suntem rude de gradul X ( nu am înțeles ce grad).

Drept urmare au vândut deja apartamentul în care locuiau unchii mei și au împărțit banii între Matusa2 (in viata) și frații soțului(decedat) Matusii1 (decedata).

Intreb:
Asa spune legea ?
Dacă Mătușa2 are drept și eu și sora mea suntem urmașii Tatălui (decedat), înseamnă că noi nu avem drept la procesul de succesiune?

Sper ca m-am exprimat clar..
Dacă e nevoie de detalii adiționale va rog sa îmi scrieți.


Multumesc mult!
Maria