Am si eu o nelamurire. Muncesc la o societate privata in care activitatea nu poate fi oprita datorita specificului, asadar am un program de 14 zile consecutive de munca a cate 12 ore urmate de 14 zile de repaos, incadrandu-ne la program de munca inegal.
Asadar, in luna ianuarie 2024 am fost la munca de pe 1 pana pe 14, realizand 168, si urmarind programul specificat in CIM pe data de 29 am revenit la servici, insumand ca si ore lucrate 17 zile x 12h = 204 ore lucrate.
Datele de 1, 2, 6 si 7 ianuarie au fost zile de sarbatoare legala, angajatorul ne ofera sporul pentru acestea, insa spune ca acestea nu se contorizeaza si la timpul efectiv prestat de mine, adica din cele 204h efectuate imi scade cele 4 zile de sarbatoare legala, eu ramanand cu 156 de ore in regim normal. In primul rand nu mai ating norma lunii (160) desii eu am lucrat 204, eu trebuind sa completez norma lunii cu zile de concediu si orele efectuate dupa cele 160 numai sunt platite ca si ore suplimentare. Este corect ?
Bineinteles, am fost la munca imi acorda spor de 200% insa imi scade din orele suplimentare daca exista sau sa imi pun zile co sa imi completez norma lunii.
Buna ziua, as avea in principiu doua nelamuriri la locul de munca, dupa cum urmeaza:
1. Angajatorul nostru plateste ziua de sarbatoare legala cu 200% insa spune ca aceste zile nu se incadreaza in norma de munca a lunii si in eventualitate in care avem ore suplimentare se face diferenta sau trebuie sa pun zile de concediu sa acopar norma lunii cand am zi de sarbatoare legala in pontaj. Este corect?
2. Am semnat un CIM cu un program se 14 zile la munca a 12 ore urmate de 14 zile libere, adesea una din ture iese cu ore suplimentare si ei vor sa muncim mai putine zile sau ore pentru a nu iesii cu ore suplimentare. Pot face modificarea programului prezent in CIM fara acordul meu?