avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate raoul61

Activitate raoul61

Problema este ca primaria nu ia in considerare acest fapt.Zice ca nu are din ce sa plateasca, ea avind 1200 lei pensie.Nu a platit din 2013.
Posed un certificat de mostenitor pt o casa si ceva teren la tara, in urma succesiunii tatalui meu in raport de 3/4, impreuna cu mama vitrega,ea are 1/4 ,tatal meu recasatorindu-se dupa decesul mamei mele.Ei au avut act de vinzare cumparare de la tatal tatalui meu(bunicul meu patern) Intre timp, mama vitrega a parasit casa de la tara ducindu-se la o nepoata iar aceasta a internat-o la un centru pt batrini ,Intrebarea mea este daca ea este obligata sa-si plateasca cota indiviza la primarie .?Ma refer aici la taxele locale pe casa si terenul arabil.Cum pot face iesirea din indiviziune?Taxele la primarie eu le platesc , ingrijesc casa, aduc imbunatatiri....de locuit nu locuiesc, acolo, vin doar in week-end, vara, am domiciliul la oras.Multumesc
Buna ziua.In urma decesului tatalui meu,impreuna cu mama vitrega(sotia lui casatoriti legal),avem un certificat de mostenitor dupa efectuarea succesiunii, eu 3/4,ea 1/3.La succesiune , sora mea a renuntat conf art 700 din codul civil.Mentionez ca mama mea buna si a sorei mele a decedat cind noi eram copii.Tatal meu impreuna cu mama vitrega au avut un act de vinzare cu clauza de intretinere de de la tatal tatalui meu,(bunicul meu patern).Mama vitrega nu are copii nici dintr-o casatorie anterioara, nici cu tatal meu.Intre timp ea a parasit casa respectiva , luata de o nepoata a ei si dusa intr un azil, fara stirea mea, eu locuind intr-un oras si fiind militar de cariera,eram mult timp plecat
Intrebarea este cum pot face iesirea din indiviziune, atita timp cit mama vitrega nu mai este in toate facultatile mintale si refuzind?Eu pot plati taxe si impozite locale la primarie doar pe cele 3/4 ?Ea are obligatia legala de a-si plati partea de 1/3?Cum imi sugerati sa fac?Eu ma ocup in continuare de ingrijirea casei cu tot ce impune aceasta?Multumesc.
Cine se ocupa conform legii de toaletarea arborilor cu crengi putrezite care se pot prabusi peste masinile parcate in parcarile organizate de primarii?