avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.In urma decesului tatalui meu,impreuna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.In urma decesului tatalui meu,impreuna cu mama vitrega(sotia ...

Buna ziua.In urma decesului tatalui meu,impreuna cu mama vitrega(sotia lui casatoriti legal),avem un certificat de mostenitor dupa efectuarea succesiunii, eu 3/4,ea 1/3.La succesiune , sora mea a renuntat conf art 700 din codul civil.Mentionez ca mama mea buna si a sorei mele a decedat cind noi eram copii.Tatal meu impreuna cu mama vitrega au avut un act de vinzare cu clauza de intretinere de de la tatal tatalui meu,(bunicul meu patern).Mama vitrega nu are copii nici dintr-o casatorie anterioara, nici cu tatal meu.Intre timp ea a parasit casa respectiva , luata de o nepoata a ei si dusa intr un azil, fara stirea mea, eu locuind intr-un oras si fiind militar de cariera,eram mult timp plecat
Intrebarea este cum pot face iesirea din indiviziune, atita timp cit mama vitrega nu mai este in toate facultatile mintale si refuzind?Eu pot plati taxe si impozite locale la primarie doar pe cele 3/4 ?Ea are obligatia legala de a-si plati partea de 1/3?Cum imi sugerati sa fac?Eu ma ocup in continuare de ingrijirea casei cu tot ce impune aceasta?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Posed un certificat de mostenitor pt o casa si ceva teren la ... raoul61 raoul61 Posed un certificat de mostenitor pt o casa si ceva teren la tara, in urma succesiunii tatalui meu in raport de 3/4, impreuna cu mama vitrega,ea are 1/4 ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire avrigs avrigs Buna ziua! Locuiesc de 10 ani la [b]tatal meu vitreg[/b],mama mea a decedat in urma cu 15 ani,la data decesului precum si la data cumpararii casei erau ... (vezi toată discuția)
Vanzare de apartament diandra72 diandra72 Buna ziua,tatal meu doreste sa vanda apartamentul,cumparat impreuna cu mama mea,care din pacate nu mai este printre noi,si mi-a zis ca pentru a-l vinde trebuie ... (vezi toată discuția)