avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate awbdan

Activitate awbdan

VilceanuOvidiu a scris:

5. Daca ati fost surprins de aparatul radar puteti solicita politistilor din echipaj sa va prezinte:

a. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina dotata cu un astfel de aparat. Actul trebuie sa aiba vizele la zi;

b. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria acestuia;

c. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne, cu vizele la zi;

d. Daca este nevoie, le puteti cere sa va arate “ordinul de serviciu”. Acesta este un fel de foaie de parcurs in care apar toate locurile unde au voie sa-si desfasoare activitatea respectiva.

Ce este adevarat ? sau ce mai poate fi adaugat ? Va multumesc.

Nici unul dintre punctele de mai sus nu este adevarat.
Am cerut acestea in momentul in care am fost oprit de politst , depasisem viteza, mi a spus ca toate acestea imi vor fi prezentate la tribunal, ceea ce a si facut, departamentul juridic al politiei, la proces.
Cert este ca, politistul, nu va va oferi niciunul dintre aceste documente.
Răspuns la discuția Probleme inregistrare PFA
Multumesc pentru raspunsuri !!
Răspuns la discuția Probleme inregistrare PFA
Nu este acelasi lucru. La infiintare mi se cere sa estimez cat profit voi avea in cursul anului 2010, eu declar ( de exemplu) 500 ron , asta inseamna ca voi plati 16% din 500 ron. Daca insa sunt impozitat pe venit atunci voi plati X % din venitul realizat acesta( impozitul) putand fi de cateva ori mai mare decat cel care va fi platit pe profit.
Nu se poate spune ca e acelasi impozit, sunt impozite diferite.
Buna !
Incerc sa infiintez un PFA, avand cod CAEN 5229, am facut dosarul, a fost verificat, mi s a dat ok ul sa merg sa achit taxele pentru infiintare. Pana aici toate bune, am mers sa semnez pentru definitivarea actelor si mi s a comunicat ca exista "o problema" !!! Care problema ? am intrebat....nimeni n a stiut sa mi spuna...am fost in audienta publica si acolo am aflat ca " nu mi se da voie sa mi deschid PFA cu impozit pe profit !!!:sorry: nu mi s a dat nici o explicatie ci doar atat , aici este problema , in Timisoara la Registrul Comertului nu se mai pot infiinta Pfa platitoare de TVA pe impozit pe profit.
Va rog sa mi dati si mie un sfat , ce as putea sa fac , foarte recent un prieten si a facut un astfel de PFA in Bucuresti pe acelasi cod CAEN si nu a avut probleme. Exista o lege recenta care sa mi interzica impozitul pe profit la PFA ?? daca nu ce este de facut ??? Repet ...am achitat toate taxele, am chitantele, dosarul se afla in Timisoara la Registrul Comertului.
Va multumesc !!
Lumina de la "proiectoare"(se numesc proiectoare de ceata la orice masina si in orice magazin!!!) este o lumina care deranjeaza mai mult ochii soferului care vine de pe contrasens, mai mult chiar si decat farurile in pozitia faza scurta, deoarece spre deosebire de faruri ale caror oglinzi reflecta lumina in anumite directii oglinzile proiectoarelor de ceata disperseaza lumina, o imprastie in toate directiile, nu e necesar sa "bata" departe, este suficient sa "bata" "imprastiat" si sa deranjeze pe ceilalti participanti in trafic, ori daca masina e prevazuta cu proiectoare ele sunt DE CEATA!! nu pentru nocturna la vre un stadion sau pista de avioane, o fi codul rutier plin de greseli, dar daca dorim civilizatie eu zic ca ar trebui sa ne comportam ca atare.
In fine : On topic-
Dumneavoastra ar trebui sa cereti anularea procesului verbal pe motiv ca articolul si litera sunt eronate iar pedeapsa nu corespunde cu legislatia rutiera...
Cititi cu atentie "decretul" si veti gasi acolo un articol care sanctioneaza folosirea abuziva a luminilor de ceata in conditii meteo care nu impun folosirea acestora...personal , ca sofer, ma incomodeaza si ziua si mai ales noaptea cand din sens opus vine un alt autovehicol cu luminile de ceata aprinse.
Din pacate pv ul contine tot , traduceti si ptr mine " nulitatea se constata si din oficiu".Multumesc !
Răspuns la discuția Sanse de a castiga o contestatie
sa inteleg ca nu exista o prevedere in mod expres in vre o lege, ca ar fi obligati sa o arate . ok! mi ati fost de un real folos , va multumesc! respect !!!
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi , voi merge sa depun contestatie luni sau marti si daca mai am nelamuriri va voi contacta, am gasit in sfarsit oameni care vor sa ajute , multumesc !
Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de servici si am fost refuzat pe motivul ca nu e in masura sa mi prezinte aceste documente. Am scris eu la mentiuni toate aceste lucruri , am semnat ca mi s a adus la cunostinta continutul p.v. Urmeaza sa merg la tribunal sa depun contestatie , m ar ajuta parerea dv daca am sau nu sanse de castig pentru ca nu mi au prezentat actele cerute de mine, daca ei le prezinta la tribunal si sunt toate in regula mai e valabil ce s a scris pe forum ca se anuleaza p.v. ptr ca nu mi le au aratat cand le am cerut? Ar trebui sa mi iau un avocat? Poate inclina acesta balanta in favoarea mea daca politia prezinta actele si acestea sunt toate valabile? Multumesc!