avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate mirelaapostol

Activitate mirelaapostol

Cum defineste legea "documentele de interes public"? Eu nu vad ceva anume in text.
In baza legii 544/2001 am solicitat unei primarii copia unui certificat de urbanism si a unei autorizatii de construire. Primaria a raspuns ca :"intrucat din datele prezentate de dvs nu faceti dovada ca sunteti direct interesata sau potential afectata de actele administrative solicitate, acestea nefiind documente de interes public, cererea dvs nu poate fi solutionata in mod favorabil"
Dupa cate am vazut eu, nu exista in lege vreo precizare care m-ar obliga sa-mi justific cererea. Ar trebui sa contest acest raspuns al primariei?
Este obligatorie sau nu declararea unui punct de lucru la administratia financiara, in cazul in care are mai putin de 5 angajati? Am inteles ca nu este obligatorie, dar nu sunt sigura de asta. Care are fi baza legala?
"Aveţi mai multe posibilităţi. Fie solicitaţi amînarea transmiterii dreptului de proprietate pînă la plata integrală, fie solicitaţi înscrierea, pe lîngă privilegiul vînzătorului pentru plata restului de preţ, a unei interdicţii de înstrăinare şi gravare pînă la plata preţului."

Multumesc pentru raspunsuri.
Cum si cui pot solicita inscrierea privilegiului pentru restul de plata si interzicerea instrainarii si grevarii pana la plata pretului ?#-o

Vreau sa vand un apartament cu plata a 75% din valoare la semnarea actelor si restul de 25% la un interval de un an.
1.Practic, dupa semnarea contractului de vanzare- cumparare, cumparatorul meu devine proprietar al apartamentului si se obliga (printr-o clauza a contractului) sa plateasca si diferenta cel mai tarziu dupa 12 luni de zile, in caz contrar contractul devine nul. Caz in care eu trebuie sa-i returnez banii primiti (?!) si sa redevin proprietarul apartamentului. Credeti ca se poate?
2.O alta intrebare ma framanta: ce se intampla daca in intrevalul de 12 luni cumparatorul meu vinde apartamentul altcuiva si eu raman si fara apartament si fara diferenta de 25%. Cum pot inlatura acest risc?
3.Cum se calculeaza taxele notariale si impozitul pe venit si cine le plateste? Toate taxele sunt in sarcina vanzatorului sau se impart cumva?

Ar trebui sa ma duc joi (13.11.2008) la notar sa semnez, asa ca as avea nevoie urgenta de un sfat. Va multumesc.