avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate NicaPopa

Activitate NicaPopa

Bună ziua! Mă confrunt cu o problemă la care sper să găsesc o rezolvare cu ajutorul dumneavoastră. Suntem trei frați, am moștenit casa părintească la decesul tatălui nostru, în 2021, am făcut succesiunea și avem fiecare o treime din proprietate. Cel mai mic dintre frați a locuit mereu cu soția și copiii în casa părintească și am căzut de acord ca deocamdată să nu vindem proprietatea, dar fratele mijlociu, care are domiciliul pe aceeași adresă, nu a plătit deloc cheltuielile cu succesiunea și acumulează diverse datorii (amenzi, credite, contracte neonorate) în urma cărora suntem amenințați cu sechestrul. Împreună cu fratele mai mic am plătit toate aceste datorii pentru a nu se ajunge la vinderea proprietății. Precizez că fratele mijlociu nu s-a interesat deloc de proprietate, nu a plătit taxe și nu e de găsit cu lunile, nu știm unde locuiește sau cu ce se ocupă. Aș dori să știu cum putem ieși din acest impas fără a vinde proprietatea sau cum îl putem exclude de la dreptul său ținând cont de situația dată.
Bună ziua!
Am nevoie de ajutor în lămurirea următoarei situație:
Sunt profesor în învățământul preuniversitar și în anul 2023-2024 am fost detașat pe catedra unui coleg aflat în concediu fără plată. Acesta întrerupe concediul fără plată cu un concediu medical, intenționând apoi să continue concediul fără plată până în luna iunie.
Nelămuririle mele sunt:
1. Concediul medical întrerupe concediul fără plată, acesta prelungindu-se cu durata concediului medical?
2, Cum se schimbă statutul meu ca detașat pe perioada concediului medical și care sunt pașii legali pentru a-mi continua activitatea pe catedra celui aflat în concediu până la încheierea concediului fără plată?
Mulțumesc!