Bună ziua!
Am nevoie de ajutor în lămurirea următoarei situație:
Sunt profesor în învățământul preuniversitar și în anul 2023-2024 am fost detașat pe catedra unui coleg aflat în concediu fără plată. Acesta întrerupe concediul fără plată cu un concediu medical, intenționând apoi să continue concediul fără plată până în luna iunie.
Nelămuririle mele sunt:
1. Concediul medical întrerupe concediul fără plată, acesta prelungindu-se cu durata concediului medical?
2, Cum se schimbă statutul meu ca detașat pe perioada concediului medical și care sunt pașii legali pentru a-mi continua activitatea pe catedra celui aflat în concediu până la încheierea concediului fără plată?
Mulțumesc!
1. Concediul medical întrerupe concediul fără plată, acesta prelungindu-se cu durata concediului medical?
Da.
OUG 158/2005
Art. 16 (1) Asiguratii a caror incapacitate temporara de munca a survenit in timpul concediului de odihna sau al concediului fara plata beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, concediul de odihna sau fara plata fiind intrerupt, urmand ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
.....
De semenea, poate sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca.
2, Cum se schimbă statutul meu ca detașat pe perioada concediului medical și care sunt pașii legali pentru a-mi continua activitatea pe catedra celui aflat în concediu până la încheierea concediului fără plată?
Nu aveti o decizie privind prestarea activitatii la acea catedra pana la terminarea concediului fara plata ? Daca da, ea isi va produce efectele pana la terminarea acestuia .