avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna intrerupt de concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna intrerupt de concediu prenatal

Ce se intampla in cazul in care nu reusesc sa efectuez zilele de concediu aferente acestui an pentru ca intru in prenatal?Ar trebui sa nasc in ianuarie 2017.
1.Daca ma intorc la munca in ianuarie 2019 il pot recupera si apoi sa il efectuez si pe cel corespunzator anului 2019?
2.Daca ma intorc la munca in octombrie 2018 il pot efectua?Daca da, pot beneficia de stimulentul de insertie chiar daca intru direct in concediu de odihna?
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
martin77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 5 Septembrie 2016
Extras din Codul Muncii :
Art. 145.
......
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.

Asadar, dupa terminarea concediului de maternitate aveti doua optiuni :
1. sa efectuati restul zilelor de concediu dupa ce a incetat concediu de maternitate si apoi sa intrati in CCC.

2. sa-l reprogramati dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului, in situatia in care din concediu de maternitate intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)
Concediu medical și cel de odihna OPLA OPLA Buna ziua Cererea de concediu de odihna îmi este aprobată pentru efectuarea a 14 zile concediu de odihna in perioada 14.08.2019-29.08.2019, deci pana in ... (vezi toată discuția)
Cate zile de concediu de odihna imi revin dupa intoarcerea din concediu de crestere a copilului? baloghandi baloghandi Buna ziua! Am nascut in iulie 2014 si in iunie 2015 m-am intors la lucru. In contractul meu de munca figureaza 21 de zile de concediu de odihna pe an, din ... (vezi toată discuția)